Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nincsen motivációm az élethez....

Nincsen motivációm az élethez. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nincsen motivációm az élethez. Emlékszem.. utoljára amikor izgatottan keltem fel reggelente kb 12 évesen volt,bele voltam buzulva egy számítógépes játékba és még-még játszani akartam :D

Egyszerűen nem érzem az "erőt". Régen marha sokat gépeztem. Vagy azért mert szürkeséget láttam mindenhol, vagy attól láttam szürkeséget. Mindegy. Rájöttem hogy nem pálya, élni kell. Úgyhogy abba is hagytam. Pár év alatt összekaptam magam. Sportoltam, rengeteg személyiség fejlesztő könyvet olvastam, kitágítottam a világnézetem, blabla. Viszont mindig ürességet éreztem. Rengeteg mindenbe fogtam, viszont mindent meg is untam hamar. Nincsen motiváció ami nyeregbe tartana. Vannak előreláthatóan beteljesülő tervek a jövőre, de nincs meg az a pezsgés. Csinálom a dolgom, mert csinálom és kész.

Én viszont szenvedélyesen szeretnék élni. Szerelmes sem voltam soha. Általános iskolában is kinéztem a legjobb nőt, akit véleményem szerint esélyem sincs megszerezni, mert "mindenkinek van valaki".Viszont sosem gondoltam komolyan a dolgot.

Nem nézek ki rosszul, bármikor szerezhetnék barátnőt, de nem látom értelmét. Úgy érzem csak még jobban lefárasztana, ahogy a többi emberrel való interakció is. Egyszerűen nem élek szenvedéllyel és ez bosszant.

Nem vagyok rosszkedvű sem, egyszerűen csak felemészt a közöny.

A maximalizmust tiszta szívvel hívhatnám meghatározó személyiségi jegyemnek. Hiába csinálok valamit jól, akkor is azt látom amit még nem tudok. Lehet ezzel függ össze a dolog? Félek kilépni a komfortzónámból hogy tényleg odategyem valamibe magam, mert megrettent az elbukás lehetősége? Franc tudja, már sok lehetőség volt terítéken. Ez most csak úgy beugrott.

Veletek volt ilyen? Céltalanság, ambíciók - szenvedély hiánya... hogyan lehet ezen felülemelkedni?

Sajnálom ha kicsit nehezen érhető, de természetesen idő közben attól is elment a kedvem hogy feltegyem a kérdést. Már csak dacból nyomok rá a "kérdés kiírására".

F/19

2014. jan. 29. 13:33
 1/6 anonim válasza:
Ez lehet, hogy furán hangzik, de szerintem próbáld ki a lovaglást, ha valami cél vagy inspiráció kell. Tudom, hogy sok sportot kipróbáltál már, de ez nem csak egy sport, ebbe bele lehet szeretni! Ha még nem próbáltad, biztos azt gondolod hogy fölösleges, egyszerű és pénzkidobás, de tudod, a dolgok nem fekete fehérek. Ezt csak azok tudják akik lovasok. Tudom, most valami mániákus hülyének tűnhetek, de ha már neked úgy is minden mindegy, mit veszíthetsz rajta? Hiszen "A ló hátán van a földi mennyország..." :)) :D
2014. jan. 29. 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Érdekes amit az első mond. Bár én kiegészíteném annyival, hogy nem biztos hogy pont a lovaglás lesz most a te világod, de a lényeget szerintem megfogta. Ha eleve szenvedélyes típus vagy és hiányolod ezt az érzést, akkor kell hogy legyen valami amin keresztül meg tudod élni, csak még nem találtad meg.

Én is maximalista vagyok, ismerem azt az érzést, hogy valamit vagy csak szívvel-lélekkel csinálok, vagy abszolút sehogy. A kudarcfélelem, a teljesítménykényszer, a versengés nálam borzasztó erős. Megtanultam magamról, hogy nekem, mint maximalistának olyan célkitűzések kellenek az életembe, amelyekkel bizonyíthatok.

Talán ez hiányzik az életedből. A bizonyítás, a dicséret, a büszkeség. :) Találnod kell valamit, amihez eleve valamennyi adottságod van (tehát nem fenyeget az átlagosnál nagyobb esély a kudarcra), de képezheted magad benne szóval mindig ott lehet előtted a következő lépcsőfok, amit elérhetsz. Bármilyen hobbi, sport, művészet, tudományterület ami érdekel... Hiszen ha elrágódsz ezen, nem lehetsz felszínes, meg kell, hogy legyen az a dolog, aminek őszinte szenvedéllyel ásod magad a mélyére. :)

Drukkolok hozzá. ^^

2014. jan. 30. 11:14
 3/6 anonim válasza:
Szerintem pont ezért próbáld ki a lovaglást, amit a második mondott. Ha nem szenvedéllyel csinálod, csak egy kupac kaki lesz az egész. Ebben a sporban megvan mindenki számára a kihívás. Csak úgy tudod csinálni, ha kitartó vagy és küzdesz a céljaidért. Pont ezért próbáld szerintem ki, mert így meg lesz a kellő kihívás és mindig lesz miért küzdened. Azért nem csak egy egyszerű sport, mert ez nem csak a sportolásról szól. Vele jár a lovak gondozása és tisztelete. Az egész lovardai hangulatnak megvan a varázsa. Csak abba a csapdába ne ess, hogy egy rossz lovardába mész, így rossz élményeid lesznek. Sok sikert, remélem megfogadod a tanácsom és sikerrel jársz! :))
2014. jan. 31. 14:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első-harmadik: lehet, hogy nekem az akrilfestés, a hegedülés vagy a kutyás agility a szenvedélyem, de direkt nem írtam konkrétumot a kérdezőnek, mert nincs általános recept. Amitől én úgy érzem, hogy élek, az lehet hogy neki tök semmis.

Persze, kipróbálhatja a lovaglást, de akkor már menjen el kapásból karatézni, mert egy ismerősöm abban találta meg a testi-lelki-szellemi egyensúlyát, egy másik barátom a kardvívásra esküszik, egy harmadik zenét szerez, a negyedik verset ír. Talán neki főznie kéne vagy gördeszkáznia. Minden lehetőség többrétű, a lényeg az egyedi élmény átélése. Az ÖNmegvalósítás ÖN-kérdés. A direkt tanács önkényes. Most az ő dolga megtalálni az élményt, amitől élni érzi magát.

2014. jan. 31. 22:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Ültem már párszor lovon, egy tenyésztőnél laktam egy évig. Aranyos jószágok, de sajnos engem tényleg nem fogott meg :) Viszont megértem, hogy miért lesz valaki a rabja. Testi-lelki kapocs az állattal, meg minden :)

"Én is maximalista vagyok, ismerem azt az érzést, hogy valamit vagy csak szívvel-lélekkel csinálok, vagy abszolút sehogy. A kudarcfélelem, a teljesítménykényszer, a versengés nálam borzasztó erős. Megtanultam magamról, hogy nekem, mint maximalistának olyan célkitűzések kellenek az életembe, amelyekkel bizonyíthatok. "

Ezzel nagyon telibe trafáltál. Nálam is csak akkor indult be egyszer kétszer a pezsgés mikor adtam egy kis teret a világi ötleteimnek a fejemben. Csak a logikus elmém mindig lebeszél róla.

Próbálja az ember becsapni magát hogy őt nem érdekli az elismerés.. de hát na. :)

Sokszor én is ott ragadtam le, hogy kell valami cél az életben. Amitől minden nap izgatottan várod az ébredést, hogy mehess és csináld. Ezt nem találtam még meg.

2014. febr. 1. 14:27
 6/6 anonim válasza:
Hát ha a lovaglás nem jött be (bár nem értem, hogy hogy leghet, na mindegy, ez legyen az én problémám :))akkor hajrá, ne add fel, biztos van van valami, ami megfog!! :)
2014. febr. 2. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!