Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnék ezen változtatni...

Hogyan tudnék ezen változtatni? Már nagyon idegesít. Lent írom.

Figyelt kérdés
21 éves srác vagyok 103 kg, izmos, erős a küzdősportokban is otthon érzem magam. Szerény srác vagyok és nem egyszer előfordult, hogy "felkóstoltak" az utcán, bunyóra hívtak ki! Amikor ez megtörtént ledermedtem, hirtelen minden tudásom elszállt. Nem szeretnék utcán verekedni de ha arra kerülne a sor akkor odaszeretném tenni magam, nem szeretnék meghátrálni, lefagyni. Mit tudnék tenni ez ellen?
2014. jan. 28. 18:25
 1/4 Grim13 ***** válasza:
ha küzdősportban jártas vagy akkor tudod hogy a harc mindig az utolsó dolog kell legyen! ezen kívül ajánlom azokat a küzdő sportokat amelyek az utcára nevelnek pl. krav maga, k1 stb. ezek általában agresszívabbak mint a többi és ez segíthet hogy "harcképes legyél" én krav maga edzésre járok és van/ volt olyan feladat ahol a másik le kellett rohanjon neked meg megvédeni magad, az elején gyakorlatilag összekuporodva védtem magam max próbáltam "letépni" magamról az ellenfelet, most már nem félek belemenni dolgokba, az is egy komoly visszahúzó erő ha valakit még nem ütöttek meg, ha félsz attól hogy fáj, ottmaradsz, ilyesmi akkor le fogsz fagyni miután engem párszor keményen összeveretek a küzdőtéren megszoktam, tudom milyen ha orrba vágnak stb. az elején mindenki kimegy jegelni, vattázni ilyesmi, akik már benne vannak csak kapnak egy kis vattát hogy ne vérezzék össze a szőnyeget aztán mennek vissza K.O.-ig, nem tudom neked mit jelent a jártasság de jó lenne ha leírnád.
2014. jan. 28. 18:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem félek az ütéstől, a fájdalomküszöböm is az átlagnál jóval magasabb. Judoztam néhány hónapot ami nem sok viszont 3 éve járok kempo-jitsura. Nem a fájdalomtól félek, hanem maga a tudat, hogy ha harcra kerül a sor, az utcán vagyok... Elég gáz környéken lakok..Párszor már álltak körbe.. mondanom sem kell..romák.. :/// szájkaraténál nem fajult még tovább a dolog de amikor arra kerül a sor, hogy "na gyere félre, mutasd mit tudsz" blablabla stb. akkor leblokkolok. Idáig nem keveredtem verekedésbe de valószínű, hogy előbb utóbb sorra kerül az is és akkor ép ésszel szeretnék ott lenni.
2014. jan. 28. 19:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Bunyó elkerülés: a primitívebb rétegeknél ellentmondásos a dolog. Nem tudom te hogy szájkaratézol, de minél inkább elkattansz annál nagyobb az esélye hogy békében hagynak. Ha beléd kötnek ordítsd le a fejüket, legalább úgy beszélj velük mint ők veled. Így egyenrangúnak éreznek majd és ahhoz már nem fűlik ha foga egyiknek sem....-.-"

Azt hiszi az ember, hogy a higgadtsággal kerülheti el a bunyót, ha nem kóstolgatja őket és nem lesznek még idegesebbek. Persze ennek így kéne lennie, de ők direkt arra mennek rá akin látják hogy hidegvérű és lehet baszogatni úgy se csinál semmit. Mellesleg ha felemeled a hangod és kiengeded a tigrist akkor visz az már magával, nem fogsz stresszelni azon hogy lefagysz-e.

Márpedig ott van az a tigris. Az okos ember tudja hogy nem attól kell félni aki szájal, hanem az olyanoktól mint te, akik csendesek. Bár gondolom nem kell bemutassalak magadnak. :D

Hozzátenném még hogy a kiszámíthatatlanságtól félnek. Azért a csöndeseket találják be, mert tudják hogy ők uralkodnak magukon.

Ha üvöltözöl te is, akkor azt látják hogy nem uralod az érzelmeidet ergo ha kell gondolkodás nélkül kitéped a fogaikat is. Vagy egy ismerősöm volt aki azt csinálta hogy elkezdett remegni meg rángatózni mintha kattos lenne és idegbeteg.(ergo kiszámíthatatlan) Hát mondanom sem kell hogy otthagyták minél előbb a fracba :D

2014. jan. 29. 14:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Hmm. jól megfogalmaztad :) Rendben hagyom szunyókálni azt a tigrist és majd ha gond lesz előcsalogatom azt majd meglátjuk, hogy sül ki a dolog :D Köszi a válaszod! Ment a zöld ujj :)
2014. jan. 29. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!