Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik, milyen tipusú embere...

Melyik, milyen tipusú embere utal?

Figyelt kérdés

Tűz

Föld

Viz

Levegő

2009. dec. 3. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Tűz:ha valaki tűzről pattant,talpraesett,bizik önmagában,bármit megold és gyorsan cselekszik nem lacafacázik:)

Föld:kissé maradi,nyugodt természetü,szeret haladni a saját lassú ütemjében,nem szereti az új dolgokat és a változásokat,van egy megszokott élete és utálja ha valami változás történik,utál kapkodni,gyorsan cselekedni."lassú víz partot mos"

Víz:mindig ugy él ahogy kell,tehát alkalmazkodo tipus,nyitott ujdolgok felé,és az újdonságok felé.laza emberre utal."ahogy esik ugy puffan"féleképpen gondolkodik.

Levegő:másoknak energiát sugároz,életvidám,általában mindig mosolyog.

ezek az én sajátos véleményeim,lehet van amiben tévedek,de én igy vettem észre embereken ezeket a jellegzetességeket.

2009. dec. 3. 22:18
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

tűz: kolerikus

föld: flegmatikus

viz: melankólikus

levegő: szangvinikus

2009. dec. 3. 22:55
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Az első válaszoló helytálló dolgokat írt, én csak kiegészíteném :) A Tűz típusúak sokszor "mostakarom"-emberek. nem tudnak várni, türelmetlenek. Tele vannak energiával, lendülettel, és nem nagyon bírják a lacafacázást. A lényeg a lényeg, a körítés csak rizsa nekik. Hirtelenharagúak, sokszor egósak kissé. Szenvedéllyel, lelkesen, odaadóan csinálják, amit szeretnek, és nagyon húzzák az orrukat, ha nekik nem tetsző feladatokat kapnak. Elég makacsok is tudnak lenni. Általában kockáztatóak, nagydumások.

A víz elem "ahogy esik, úgy puffan"-gondolkodásával nem értek egyet. Az a levegő eleműeké. A víz ember mélyérzésű, mély gondolkodású, nem az agya vezérli. Ezért is érzékenyek, kreatívak, gondolkodóak, ezért a víz lányokat hajlamosak nagyon hisztisnek, a víz elemű fiúkat lányosnak titulálni. Áradóak, ha az ilyesmiről van szó, de a józan ész-beli gondolkodásban nem jeleskednek úgy (félreértés ne essék, nem butának tituláltam őket). Tipikus víz ember a tipikus regények főhőse, aki a szíve által vezérelve, naivan és vakmerően elindul a nagyvilágnak, boldogságot keresni. Sokszor sértődősek, mert ami más embernek egyszerű kritika akár, azt ők nagyon a lelkükre veszik. Ilyen esetekben hamar is békülnek, nem haragtartó típusok. Olyanok, mint a víz :) Alapjában nyugodt a természetük, higgadtak és csendesek, de ha egyszer igazán felpiszkálja őket valami, akkor jaj :P

A levegő pedig valóban az energikus, életvidám, sugárzó emberek eleme. A társaság lelke a levegő ember, aki imád szerepelni, imádja, ha ráfigyelnek. Általában önzetlenek, sokmindent szívesen megtesznek másokért, de kissé felszínesek. Talán figyelmetlenek is. Nem veszik észre mindig, hogy milyen hatással vannak mások lelkivilágára, nehezükre esik elmélyülni valamiben. Nyughatatlan fajta :) tipikus társaság bohóca, aki mindig viccel, mindig hülyét csinál magából, mégis mindenki imádja. Szárnyaló a fantáziájuk, rengeteg fantasztikus ötletük van, kreatívak, csak a terveik közül némelyik túl légbőlkapott a megvalósításhoz :) Nem nagyon szeretnek tervezgetni(nem is tudnak), sokkal jobban kedvelik a spontanitást.

A Föld elemről pedig töszavakban nagyjából mindent elmondott az első válaszoló :) Ha 4 fő jellemzővel kellene illetnem a 4 elemet, az "emocionális", a "megfontolt", az "energikus" és a "szenvedélyes" jelzőkkel illetném őket.

Persze a kérdés maga és a meghatározások is kicsit kockázzák a világot, mert nincs olyan, hogy tűz elemű, vagy levegő elemű ember. Csak olyan van, hogy valamelyik dominál a 4ből, na de attól még ott van benne a többi is. Az arányok adják ki az embert, nem egy meghatározás.

2009. dec. 3. 23:29
 4/7 anonim ***** válasza:

tűz: kolerikus

föld: flegmatikus

viz: melankólikus

levegő: szangvinikus

mindegyik elem, minden emberben megvan.

csak mindenkinél más a domináns.

én pl oroszlán vagyok, eszerint ez én elemem a tűz, és valóban ilyen is vagyok. de ugyainúgy megvan bennem a többi is, de ez rám a legjellemzőbb a 4 közül.

2009. dec. 4. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok, még ennyit: [link]
2009. dec. 4. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:

tűz: lázadó

föld: békés, nyugodt, harmonikus

víz: érzékeny

levegő: jókedvű, átlátható

2009. dec. 4. 14:35
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! Akkor én a föld, és a viz keveréke vagyok :D
2009. dec. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!