Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha sokat vagyok egyedül...

Ha sokat vagyok egyedül otthon, abba bele lehet őrülni?

Figyelt kérdés
Újabban szinte állandóan itthon vagyok. Sportolok meg minden, de mégse érzem a sportot igazán magaménak, mindig jobbnak tűnik az amit más csinál. Nincs túl sok hobbim. Úgyhogy sokat vagyok itthon, és úgy érzem, kezdek megőrülni. Valahogy népszerűbb is akarok lenni, de nem megy, és ez még jobban frusztrál, hogy senkinek nem vagyok elég fontos. Állandóan az élet és az emberiség nagy kérdéseiről gondolkozok. Egyszerűen felőröl a tömény semmittevés. És az a kérdésem, hogy ez meddig fajulhat és mik a tünetei? Újabban azt veszem észre, hogy képtelen vagyok dönteni, még a legegyszerűbb dolgokban is, amivel sok stresszt okozok magamnak. És egyre furábban gondolkozok, egyre kevésbé érzem magam vidámnak és élettelinek és egyre agresszívabb vagyok általánosságban.
2009. dec. 2. 17:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen,bele lehet őrülni,tapasztalat.Többen is írtátok,és igaz is,hogy ilyenkor az ember elkezd folyamatosan gondolkozni és filozofálgatni,ami kib****ul sz*r dolog tud lenni.Az ilyen gondolkozások általában negatív dologra vezetnek,és negatív,esetleg semleges hangulatot eredményeznek,de semmiképp nem lehet feldobódni tőle.Igen,lehet,hogy az ember bölcsebb és okosabb lesz tőle,de boldogabb soha.Inkább emberekkel kell együtt lenni,még ha nehéz is elindulni,de ottlenni már jó,ha jó a társaság.Vagyis még társaság se kell,egy ember is több,mint a semmi.És inkább hétköznapi dolgokra kell gondolni,és nem "filozofálgatni",mert abba hótkomolyan bele lehet őrülni,legalábbis nekem már sikerült egyszer-kétszer.Vissza kell csöppenni a hátköznapi valóságba és a társadalomba.

"Boldogok a lelki szegények" :P

2009. dec. 5. 14:35
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszi, jó gondolatokat írtál...

de, (nem kötekedni akarok) ha beleőrültél volna, akkor nem tudnál ide írni nem?? Én legalábbis úgy tudom, hogy nem lehet beleőrülni "egyszer-kétszer" valamibe. Ha beleőrüsz és elmebajos leszel, akkor abból már nem jössz ki nem?

2009. dec. 6. 13:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Na ja, ezzel én is így vagyok. De szinte mindennel amit írtál. Figyelj, hívj el valakit találkozni, azzal legalább egy napod megoldódik. :D Kösd le magad, az olvasás tényleg jó, de járj el otthonról akár sétálni, akármit csak keresd a társaságot, próbálj új barátokat szerezni akiknek fontos vagy. :)
2009. dec. 8. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!