Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehetnek igy zenei producer/dj?

Lehetnek igy zenei producer/dj?

Figyelt kérdés

16 vagyok es egyik "almom", hogy zeneiparban producer legyek vagy dj meghozza kulfoldon. de:

-nem zenei csaladbol szarmazok

-nem szoktam enekelni max magamban itthon, de nem tudom milyen hangon van (anno enekkaroztam) :D

-nem jatszok hangszeren.

par honapja elkezdtem szamokat mixelgetni/csinalgatni es nagyon elvezem. par eve irtam egy dalt es egyik osztalytarsam megzenesitette szoval dalokat is szivesen irnek. utobbi idoben elkezdtem magamtol tanulni a kottazast es hangszeren is jatszanek de nem tudom hogy.. szerintetek bukott ugy vagy van eselyem? mert tudok egy 19 eves francia dj/producerrol, aki kb majdnem ilyen helyzetben volt es most elegge felkapott. velemenyek?

2014. jan. 12. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Lehetsz, naná.
2014. jan. 12. 14:42
 2/15 A kérdező kommentje:
ezt most csak poenbol irtad, igaz?
2014. jan. 12. 19:16
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem, teljesen komolyan, van aki huszonévesen lett nagy zenész nulla előképzettséggel. Épp időben vagy, nem hessegetnek el egy klub közeléből már, és már csináltál is egy számot, ráadásul autodidakta módon is tanulgatsz. Csak foglalkozz vele minél többet, rendszeresen, aztán irány a soundcloud!
2014. jan. 12. 21:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Sosem késő. Nem családi háttér kell hozzá, hanem tehetség.
2014. jan. 12. 22:37
 5/15 A kérdező kommentje:
uristen most nagyon feldobtatok a valaszaitokkal, koszonom!! :)
2014. jan. 13. 00:01
 6/15 anonim ***** válasza:

ezek előnyök max, amit felsorakoztattál...az ember ezeket tudja hasznositani, de!!!! semminek sem a feltétele:)

tanulj, gyakorolj, és bármi kisülhet belőle :)

hajrá!

2014. jan. 13. 08:50
 7/15 anonim válasza:
Szerintem van eséjed de sokat kell gyakorolnod ahoz hogy biztosan sikerüljön. És amiket felsoroltál azok csak előnyok. Énekesből is van akinek semmi hangja sincs mégis nagyon felkapott.(ne értsd magadra) És ha szoktál otthon gyakorolni akkor több eséjed van mint nekik.
2014. jan. 13. 15:26
 8/15 A kérdező kommentje:
persze tudom, hogy sok ido kell ahhoz, hogy valami tenyleg elfogadhatot alkossak és sok gyakorlas is kell hozza. utobbi idoben szabadidom nagy reszeben is a "dalomat" alakitgatom és gyakorlok is. amugy tenyleg nagyon megleptek a valaszok, azthittem, hogy olyanok lesznek, hogy "biztos nem fog menni" vagy "semmi esely igy" stb
2014. jan. 13. 21:19
 9/15 anonim válasza:

Vannak páran magyarok, akik nem tudom milyen zenei előképzettséggel rendelkeznek, de ott vannak a Dim Mak recordsnál(Steve Aoki kiadója), vagy a CIAO Recs-nél (Crookers kiadója), ezalatt értem Sort of Sick-et, meg Slap in the Bass-t. Vagy ha nagyon itthon akarunk maradni, akkor meg Andro/Pixa kombó, szóval a Nobody Moves.

Külföldi példa:

Nézd meg a GTA-t. Otthon kezdte JWLS meg Van Toth is, kb. 0-ról. Megismerkedtek, zenéltek, megírták a Hit It-et, amit asszem az ULTRA fesztiválon több mint 70-en nyomtak. Utána felkarolta őket Dimitri Vegas & Like Mike kombó is, majd jött a világot megváltó sikersztori: Európában turnéztak végig Rihannával. Hihetetlen. És még egy-két éve a srác otthon a kis home studio-jában nyomta a kis KRK 5-ösökkel. Mostmeg annyi pénzük van, mint a szemét. Ha ez nem sikersztori, akkor semmi, és ha ez nem tud motiválni, akkor kb. semmi! :D

Az a "jó" az elektronikus zenében, hogy nem éppen arról kell szólnia, hogy milyen rohadtul muzikális vagy. Nagyon jól kell tudnod használni azokat a programokat, amiket valószínűleg letorrenteztél. :D Azokat kívűlről-belülről ismerned kell, de tényleg. De lehet "csalni" is, bár nem tudom mennyire nevezhető annak. Vannak nagyon jó kis presetek Massive-hoz, Nexus-hoz, Sylenth-hez, ezeket ha minimálisan is módosítod, megkaphatod azt a hangot, amit hallottál mondjuk az egyik nagy zenéjében, de mégis más. Vagy használhatod az előre elkészített loopokat amiket csinál a Vengeance, vagy Loopmasters. Steve Angello-nak is egy az egyben egy előre megcsinált szinti téma illetve dallam a KNAS-nak az alapja. És milliomos. Jó mondjuk inkább a Swedish House Maffia miatt, de azért azt a számot is letöltötték egy pár százezren.

Tanulj sound desing-t, Massive-ot, nemtudom mivel csinálgatod a zenéket, de youtube-on vannak tutorial videók Ableton/FL studio/logic, szóval az összes DAW-hoz. És amennyi szabad időd van, azt öld bele ebbe!

Ha szeretnél erről dumálni, akkor írjál privátban, énis hasonló cipőben járok, zenélgetek haverokkal, meg írkáljuk/írkálom a saját dolgokat meg remixeket. Mindig jó egy új emberrel megismerkedni! :)

2014. jan. 13. 22:27
 10/15 A kérdező kommentje:
wow köszi a tippeket. fl studioval csinálom, de csak nem rég kezdtem bele szóval ezért is foglalkozok ezzel nagyon sokat.. :D te mióta foglalkozol ezzel?
2014. jan. 14. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!