Lehetnek igy zenei producer/dj?
16 vagyok es egyik "almom", hogy zeneiparban producer legyek vagy dj meghozza kulfoldon. de:
-nem zenei csaladbol szarmazok
-nem szoktam enekelni max magamban itthon, de nem tudom milyen hangon van (anno enekkaroztam) :D
-nem jatszok hangszeren.
par honapja elkezdtem szamokat mixelgetni/csinalgatni es nagyon elvezem. par eve irtam egy dalt es egyik osztalytarsam megzenesitette szoval dalokat is szivesen irnek. utobbi idoben elkezdtem magamtol tanulni a kottazast es hangszeren is jatszanek de nem tudom hogy.. szerintetek bukott ugy vagy van eselyem? mert tudok egy 19 eves francia dj/producerrol, aki kb majdnem ilyen helyzetben volt es most elegge felkapott. velemenyek?
ezek előnyök max, amit felsorakoztattál...az ember ezeket tudja hasznositani, de!!!! semminek sem a feltétele:)
tanulj, gyakorolj, és bármi kisülhet belőle :)
hajrá!
Vannak páran magyarok, akik nem tudom milyen zenei előképzettséggel rendelkeznek, de ott vannak a Dim Mak recordsnál(Steve Aoki kiadója), vagy a CIAO Recs-nél (Crookers kiadója), ezalatt értem Sort of Sick-et, meg Slap in the Bass-t. Vagy ha nagyon itthon akarunk maradni, akkor meg Andro/Pixa kombó, szóval a Nobody Moves.
Külföldi példa:
Nézd meg a GTA-t. Otthon kezdte JWLS meg Van Toth is, kb. 0-ról. Megismerkedtek, zenéltek, megírták a Hit It-et, amit asszem az ULTRA fesztiválon több mint 70-en nyomtak. Utána felkarolta őket Dimitri Vegas & Like Mike kombó is, majd jött a világot megváltó sikersztori: Európában turnéztak végig Rihannával. Hihetetlen. És még egy-két éve a srác otthon a kis home studio-jában nyomta a kis KRK 5-ösökkel. Mostmeg annyi pénzük van, mint a szemét. Ha ez nem sikersztori, akkor semmi, és ha ez nem tud motiválni, akkor kb. semmi! :D
Az a "jó" az elektronikus zenében, hogy nem éppen arról kell szólnia, hogy milyen rohadtul muzikális vagy. Nagyon jól kell tudnod használni azokat a programokat, amiket valószínűleg letorrenteztél. :D Azokat kívűlről-belülről ismerned kell, de tényleg. De lehet "csalni" is, bár nem tudom mennyire nevezhető annak. Vannak nagyon jó kis presetek Massive-hoz, Nexus-hoz, Sylenth-hez, ezeket ha minimálisan is módosítod, megkaphatod azt a hangot, amit hallottál mondjuk az egyik nagy zenéjében, de mégis más. Vagy használhatod az előre elkészített loopokat amiket csinál a Vengeance, vagy Loopmasters. Steve Angello-nak is egy az egyben egy előre megcsinált szinti téma illetve dallam a KNAS-nak az alapja. És milliomos. Jó mondjuk inkább a Swedish House Maffia miatt, de azért azt a számot is letöltötték egy pár százezren.
Tanulj sound desing-t, Massive-ot, nemtudom mivel csinálgatod a zenéket, de youtube-on vannak tutorial videók Ableton/FL studio/logic, szóval az összes DAW-hoz. És amennyi szabad időd van, azt öld bele ebbe!
Ha szeretnél erről dumálni, akkor írjál privátban, énis hasonló cipőben járok, zenélgetek haverokkal, meg írkáljuk/írkálom a saját dolgokat meg remixeket. Mindig jó egy új emberrel megismerkedni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!