Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezek jó elvek, célok?

Ezek jó elvek, célok?

Figyelt kérdés

Mindig van ilyen időszakom, hogy elhatározom, hogy tökéletes leszek. Tudom, hogy tökéletes nem létezik, de azért m égiscsak célok, tervek:

- tökéletes külső kiépítése (felesleg leadása, mindig igényes, szép, nem túl sok smink, divatos öltözködés, saját ízlés, stílus fejlesztése, ápolt bőr, rendszeresen kozmetikust látogatni, haj (forma, szín) felfrissítése)

-művészeti érzékeim fejlesztése (színészet, rajz, folyamatosan új zenéket felfedezni, zenei stílust kiépíteni)

-gondolkodásmód, életszemlélet tökéletesítése (nem szorongani, és a gyengeségeimre koncentrálni, hanem az ellenkezőjét elérni)

-szerelem (szeretnék szerelmes lenni- magabiztos fellépés kiépítése, nem rágörcsölni, hanem készen várni hogy rám találjon és nem irreális elvárásokkal rendelkezni)

-bulizás, vad én csökkentése (kevésbé könnyen kaphatónak lenni bulikon, annyit inni pont hogy jól érzem magam és nem emlékezetkiesésig, csak a stílusomhoz megfelelő bulikra járni, tehát egy alternatívabb stílussal nem menni páva és rib.nc bulikra)

-érettségi tárgyakra komolyan tanulni (magyar, matek, angol, francia, töri, biosz, társadalomtudomány)

-folyamatos szellemi megújulás (önismeret, pszichológia tanulmányozása)

-ismertségi kör bővítése (nyitottnak, lazának lenni, a meglévő barátaimat keresni, programokat szervezni, de nem rájuk akaszkodni, segíteni, szórakoztatni, őszintének lenni)

Ezeken persze valamennyire elkezdtem már dolgozni, van amire csak oda kell figyelnem jobban mert már megvan, van amire nagyon rá kell gyúrnom..

Viszont az az egyik problémám, hogy nem merek/lusta vagyok előre lépni és a legjobbat kihozni magamból. Pl. nem vagyok jóba népszerű emberekkel a suliban mert ha nyitnak felém rögtön azt hiszem hogy gúnyosan jönnek oda pedig tök nyitottak én meg flegmán elutasítom őket. Tehát elvágom magamtól a lehetőségeket direkt, hogy fenntartsak egy középszerű énképet ami folyamatosan tökéletesedni akar de ha van egy lehetőség hogy megéljem az álmaimat akkor azt önkéntelenül elutasítom.. ezen szeretnék leginkább változtatni.

16L

2013. dec. 15. 23:43
 1/6 titán1234 ***** válasza:
de ismerős amiket le írtál......amugy légy "bátor" ne görcsölj ês igen jó elvek célok
2013. dec. 15. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:
csak így tovább..ügyes vagy, hogy így kitudod tűzni a céljaidat..a többi csak akarat kérdése.. :)
2013. dec. 16. 00:06
 3/6 A kérdező kommentje:
tudom hogy mindig csak ígérgetek de próbálom most komolyan venni őket mert rájöttem hogy magamnak csinálom az összes problémát, gáz szitut, magamat vágom el a jó dolgoktól és csak tőlem függ hogy milyen az életem.
2013. dec. 16. 00:13
 4/6 A kérdező kommentje:
amúgy nem vagyok egy olyan kifejezetten erkölcsös, szigorú ember, aki mindig tartja magát a szabályaihoz, elveihez szóval ezek lennének a szigorúbb dolgok amiket betartok..
2013. dec. 16. 00:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Szépnek szépek, értéküket elbitorolni nem lehet, de szerintem nagyon sok ez így egyszerre. :)

Nagyon széles spektrumon akarsz egyszerre változtatni, szerintem állíts fel fontossági sorrendet!

Nem vagy messze az érettségitől, de addig is ki tudnál építeni egy kapcsolatrendszert és tanulgatni, ismereteket szerezni mindenféléről, és folyamatosan megfigyelheted magadat a különböző interakciók és helyzetek folyása alatt.

Ó, most nézem a végét, és, ha ezt személyesen mondanád kapnál egy fülest! Ha tudod mit akarsz, ne magad alatt vágd a fát, mert az egykor nyitott közeledés bunkósággal fűszerezve könnyen csaphat át gunyoros felhangú cikizésbe...

De továbbra is kitartást és ne görcsölj ezen annyit, mert elfogy az idő és azt veszed észre, hogy megvannak a szép célok, csak éppen olyan messze, mint annak idején. :-)

Szóval vágj bele! ;)

2013. dec. 16. 07:39
 6/6 anonim válasza:
Szerintem is sok. Inkább egy területre koncentrálnék, arra, amit a legfontosabbnak látok pillanatnyilag és a többi majd lassan hozzáépül, ha már látom, hogy sikerül az az egy terület.
2013. dec. 16. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!