Ez mitől van, és mit tehetek ellene?
Igazából nem veled van a baj.
Vagy is elsősorban nem veled van a baj, hanem a szüleiddel.
Mert igen is, akkor a szülők a hibásak, ha nem képesek észrevenni ezt a jelenséget a gyermekükön, és megfelelő irányba terelni a kialakult helyzetet.
Hogy te mit tehetsz ez ellen? Legfeljebb azt, hogy az iskolai pszichológussal megbeszéled a dolgot!
Próbáld tartani a kapcsolatot a barátaiddal, mászkáljatok, akár egyedül is sétálgathatsz. A mostani hideg idő ha csak sétálni megyek engem feldob, kitisztítja az agyam.
Megpróbálhatsz orbáncfű teát inni. Idegnyugtató hatású, segíteni fog. Ha van időd (pl hétvégén) elmehetsz állatmenhelyre/állatmentőkhöz kutyát sétáltatni, macskát simogatni. Az állatok is sokat segítenek, addig se magadat rágod, próbáld ki, garantáltan jól érzed majd magad.
Én megértem, hogy véded a szüleidet, hisz (gondolom) megtesznek mindent, hogy megteremtsék az asztalra valót.
DE! Ez nem lehet kifogás arra, hogy hanyagolják a gyermeküket!
A gyereknevelés nem abból áll, hogy beiskolázzák és ruháztatják a gyereket.
Ennyi erővel egy követ is nevelhetnének gyerek helyett, hisz annak a lelki világával sem kell törődni!
Azért most el lehet gondolkodni azon, hogy milyen a családik kapcsolat, ha előbb kérsz tanácsot idegenektől, mint a szüleidtől!
"nagyon szomorú vagyok,nem mondom hogy depressziós"
Na ez a baj. Pont hogy egy évek óta tartó, súlyos depresszióban vagy benne, csak vagy nem is tudsz róla, vagy nem kezeled a komolyságának megfelelően a helyzetet. Tudom, hogy nem könnyű, de sajnos ebben a korban még szükséged van a szüleid segítségére. Valahogy próbáld meg elmondani nekik, és keressetek együtt egy szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!