Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak? Nem tudok...

Mit csináljak? Nem tudok haragot tartani, pedig kéne

Figyelt kérdés

osztálytársaim kb utálnak, de nyíltan nem mondják meg..

múltkor egyik kedves emberke szépen elmondta minden negatív tulajdonságom, és hogy ezért utálnak.. vagyis ő ezért utál, a többiek nevébe nem beszélt

de suliba csak nagyon ritkán szemétkednek és én nem tudok szemétkedni..

pl. ha vki kér egy kis kaját, én meg nem sajnálom odaadom/adok belőle.. zsepit ha kérnek mindíg adok.. pedig tudom, hogy nemkéne.. de én nem tudok szemét lenni v haragot tartani..

az a legroszabb az egészbe, hogy előző sulimba is volt 1 csávó, pont mint én.. próbált tartozni valahova, de nem sikerült soha.. sőt még ki is röhögtük nem is 1x mert ő már túlságosan nyomult..

2009. nov. 19. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem ne akarj haragot tartani senkivel.Amúgy mik a "rossz" tulajdonságaid szerintük? Mit tettél?
2009. nov. 19. 21:54
 2/6 A kérdező kommentje:

leírom neked privátba.. nem akarom, hogy véletlen olvassák a kérdést

csak itt válaszolj, mert az e-mailemnek nem tudom a jelszavát

2009. nov. 20. 06:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy nem tudsz haragudni. Én sem tudok. Nem lesz gyomrfekélyem, magas vérnyomásom, idegosszeroppanásom, lehet, neked sem. (legalábbis az elfojtott indulatok, gyűlölkö9dés miatt nem.) Aztán később pont ezért sokan fognak szeretni... :-)
2009. nov. 20. 17:33
 4/6 anonim válasza:
én se tudok haragudni :) de én szeretem magamban, mert úgy vagyok vele, hogy felesleges. semmi értelme feleslegesen csinálni a fesztivált. inkább csak vésd jól az eszedbe, hogy ki milyen, és hogyan állnak hozzád - te meg csak azt viszonozd. ha pedig mondtak valami olyat, ami jogos, azon változtathatsz is, esetleg. az a lényeg, hogy először is te szeresd magad, és ne akarj megfelelni. aztán jöhet a többi... :)
2009. nov. 20. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Én tudok haragudni, de csak nagyon kevés ideig, 5 perc múlva már le is higgadtam, szóval kicsit se vagyok haragtartó. Szerintem próbálj meg változtatni azokon a tulajdonságaidon, amik aszerint a gyerek szerint rosszak, próbálj meg feltűnően megváltozni, hogy észrevegyék, hallgatsz rájuk és igyekszel. ÉS szép fokozatosan próbálj beilleszkedni közéjük, esetleg meglepheted őket valamivel, valami kis jósággal, vagy olyannal, amit régóta szerettek volna, apró figyelmesség(nem drága ajándékokra gondolok, és nem kell túlzásba se vinni, csak egyszer kétszer) Ha nagyon szivatnak és nagyon szemetek, egyszer vágjál vissza nekik, de ne olyan durván, csak olyan finoman, lehet értékelni fogják, hogy kiállsz magadért.Ha ezek sem segítenek, mert ennyire kőszívű, primitív emberek, akkor szerintem ne foglalkozz velük, nem érdemlik meg hogy befogadjanak, és te se járnál jól vele. Esetleg keríts magadnak másik osztályból egy-két barátot, és így könnyebben át fogod vészelni a szivatásokat. :)
2009. nov. 22. 10:39
 6/6 A kérdező kommentje:

2 lány gólyatábortól őszi szünetig folyamatosan nyaggatak, hogy vegyek nekik egy apró X dolgot.. de nem vettem meg.. nem is akartam, és nem is fogom, mert ennek szerintem az volt a szerepe, hogy mennyire teszem meg amit ők akarnak..

amiben igazuk van, úgyis megfogadom, de régebben olyat beszóltak, hogy osztályból X gyerek, aki egyszinü pulcsiba/gatyába jár, ami ráadásul kicsi is rá, jobb az ízlése mint nekem..

az ízlés és a pénz más kérdés.. ízlésem nekem is megvan, csak a ruháim nem teljesen tükrözik, mert per pillanat nincs pénzünk akármit is venni..

a szép lassú beilleszkedés teknikára gondoltam énis, csak az a baj, hogy 2 ember akármit is mondok lehurrognak..

pl. beszéltek kb 1 hete már nem is tudom miről, (akkor még úgytudtam jóba vagyunk) és mondani akartam valamit, nehogy lehurrogjanak, de nem mondtam.. erre ugyanazt mondták ők is.. ez kb 3x fordult elő..

más osztályba eddig 2 emberrel vagyok beszélő viszonyba, akiket "szeretek" is..

2009. nov. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!