Szinte belebolondulok a megfelelési kényszerembe, van megoldás?
Mindenki felé (saját magam felé főleg) iszonyatos erejű megfelelési kényszer van bennem. A legjobbat akarom kihozni mindenből, és ha nem sikerül, akkor napokig rossz kedvem van, de persze nem látszik, mert igyekszem vidámnak mutatni magam. Ha például a barátom és a családja mondják, hogy menjek nyugodtan, akkor általában 25x megkérdezem, hogy ugye biztos, hogy nem zavarok? Ha pedig náluk vagyok mindent igyekszem úgy csinálni hogy úgy tűnjön, mintha ott sem lennék. (általában csak a táskám, a cipőm, és a kabátom utal arra, hogy ott vagyok, de legtöbbször csinálok valami közös programot) Enni sem tudok náluk. Egyszerűen nem megy le a falat a torkomon, akkor sem, ha már szédülök az éhségtől. Nem akarom, hogy azt mondják, kieszem őket a vagyonukból. Most úgy alakult, hogy az elmúlt 4 hétvégén én mentem, meg most is nekem kell(ene), de félek, hogy ez már túlzás, és úgy fogják érezni, hogy túl sokat vagyok ott. Ráadásul jövő héten is nekem kell mennem, mert egy tanfolyamot végzek éppen, és tőlük szoktam órára menni.(minden 2. héten) Mit tegyek, hogy ne érezzem magam feleslegesnek? Itthon is mindent próbálok úgy csinálni, hogy anyámnak se legyek zavaró tényező, és ha barátoknál vagyok például, akkor kajával, innivalóval felpakolva megyek oda, hogy semmit ne kelljen elfogadnom, sőt, még a vendéglátóimnak is viszek valami apróságot, amit szeretnek. Mit tegyek? Már néha a sírás kerülget, annyira feleslegesnek érzem magam mindenhol, de amúgy meg az emberek úgy látom, szívesen fogadnak.
19L
Ez nem megfelelési kényszer...Valahol fogalom zavarban is szemnvedsz.....
Ha úgy csinálsz mint aki ott sincs minek mész??
Ezekszerint nem érzed magad ott jól???
Nem vagy képes önmagad lenni,mert folyamatosan félsz.Félsz mások véleményétől,ki mit fog gondolni vagy mondani rólad,gyakorlatilag függsz mások véleményétől.Gyanítom,erősen önbizalomhiányos jellem vagy kevés baráttal,és nehéz gyerekkorral,bár ez csak tipp.
Figyelj,amíg nem találsz rá önmagadra,és nem mered magadat adni mások előtt,addig mindig ez lesz.Akkor fogsz felszabadulni,ha majd mered vállalni önmagad.Olyan ember mindig is lesz,aki beléd köt,aki nem szeret,akkor is,ha fejen állsz.Csakhogy ez téged nem kéne zavarjon,mert nem mástól függ,te ki vagy és hogy élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!