Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek, hogy lehet...

Szerintetek, hogy lehet kibirni 15-20 évet a börtönben? Ti kibírnátok?

Figyelt kérdés
2013. okt. 30. 13:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
UTOLSÓ MONDATOM VÉGÉN KÉRDŐJEL!
2013. okt. 31. 09:01
 22/28 anonim válasza:
Hirtelen felindulásért nem kapsz 20 évet. Túl sok bosszúállós filmet láttál. A bíróság ítéli el a bűnözőket, nem te.20évet az ül aki nyereségvágyból, szerelemféltésből előre kitervelten öl embert.
2013. okt. 31. 21:09
 23/28 anonim ***** válasza:

20: Mégha részemről jogos is a bosszú, a bíróság szemében akkor is előre kitervelt emberölés. Tehát szerintem kijárhat érte a 20 év. Hacsak nem tudja az ügyvéd utólag bizonyítani, hogy az illető jogtalanul úszta meg a büntetést, az talán enyhíthető körülmény lehet.

A felindulásból elkövetett emberölés egész más. Például ha a kocsmában, odajön kötekedni egy részeg, én védekezésből széttörök a fején egy söröskorszót, és belehal, na az felindulás.

2013. nov. 1. 15:32
 24/28 anonim válasza:
Akkor mész a sittre. Ha annyira akarsz. Olvasgatsz, gyúrogatsz, cigizgetsz.
2013. nov. 3. 00:08
 25/28 anonim ***** válasza:
24: Ki mondts, hogy akarok? Miről beszélsz? Én csak a tényeket vázoltam, nem én találtam ki a törvényt.
2013. nov. 3. 09:18
 26/28 BwanaMze válasza:
89%
Az ember mindenhez képes alkalmazkodni amíg van vize, élelme és levegője. A kérdés inkább az, hogy milyen torzulásokat szenved közben a személyisége amit nagyban meghatároz a benti hierarchiában betöltött szerepe. A "domináns" is torzul és az "áldozat" is. Vékony a közte lévő sáv. Mindkettő távolodik a normalitástól és egyre kisebb az esélye, hogy sikerül szabadulás után beilleszkednie. A nagy távokat járó kamionsofőrök és az egyenruhások is változnak sok év munka és szolgálat közben. Megváltozik a személyiségük az évek során hiába szabadok és hiába élnek civil életet is.
2013. nov. 3. 10:49
 27/28 anonim ***** válasza:

Az a 15 év talán elég arra, hogy megértse az illető, hogy neki most akármilyen rossz, 100x nagyobb kínt áll ki annak az embernek a hozzátartozója akit megölt! (mert ennyit csak ilyesmiért adnak) Az az ember valakinek a gyereke, apja-anyja, házastársa, szerelme, testvére volt! És ő most úgy éli tovább az életét, hogy valaki aljasul elvette, elrabolta tőle! Valószínűleg szánalmasan csekély indokkal.

Amiért egy normális társadalomban rendes körülmények között halálbüntetés járna, de ebben a beteg világban csupán 15-20 év börtön. Hát azt önsajnálat helyett töltse az illető azzal, hogy megpróbálja beleképzelni magát az áldozat hozzátartozójának a helyébe. És így még nevelő, építő hatása is lehet számára az eltöltött éveknek.

Javaslom még, hogy odabent tanuljon, dolgozzon, jobban telik az idő.

2014. jan. 18. 13:10
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

mi köze van valakinek az emberöléshez, ha nem őt ölték meg? te normális vagy, kérdező?

tán nem kellett volna elkövetnie azt, amiért húsz évet kapott. se milyen hiba???? azért ez egy kissé több, mint hiba.

2014. jan. 18. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!