Szerinted bárki képes elvenni egy másik ember életét?
Az ember egyedül OKOS értelmes lény, csoportokba megvadulnak mint az állatok!
Lásd pl: Pénzes K. gyilkosai, megerőszakolják, megölik felgyújták !
Nácis összeröffenések!
Kozma és a tanár kivégzőit!
Valamint amerikában amikor egy felnőtt és a fia versengtek ki lő le több embert a nyílt utcán!
vannak agyilag zokni emberek, de tény, ha a fenti esetekben csak 1 ember lett volna nem egy csoport, akkor más a történet vége!
Kár, hogy eltörölték a halálbüntetést. Engem nem zavarna, ha egy megfontoltan ölő jobban örülne a halálnak, mint az életfogytiglannak.
Persze vannak ártatlanul ölők is, akik pld. elgázolnak egy eléjük szaladó gyalogost, és őket is elítélik.. de ebbe most nem megyek bele, mert nem ez volt a kérdés.
A válasz igen. Amennyiben az életösztön az oka annak, hogy ezt teszi.
Pl. egy fuldoklót azért közelíthet meg csak szakképzett vízimentő, mert a fuldokló életösztöne erősebb, mint az az érdeke, hogy a vízimentő is életben maradjon. Én ezt már sokszor tapasztaltam, nem egy embert mentettem már vízből, és kivétel nélkül MINDEGYIK úgy küzd az életéért, hogy a te életedet semmibe veszi. Mert az ösztön élteti.
Persze ebben az esetben nem tipikus gyilkosságról beszélhetünk, hiszen ez inkább a "baleset" kategória.
A vadászat nem gyilkosság.
A háborúkban is átlagemberek harcolnak a seregekben, gyilkolják egymást. Még azok is, akik a polgári életben senkit se tudnának megölni.
nem a vadászat nem gyilkosság, mivel akkor az állatokat csak megsimogatják a puskájukkal az emberek.
Nem az állatok nem élőlények, nem lehet őket meggyilkolni.
Nem tényleg szerintem sem gyilkosság a vadászat.
Pff. Te aztán állat és ember barát vagy.
Az állatok leölése ölés, de nem gyilkosság. Az emberölés a gyilkosság.
Kedves kötözködő, te biztos vegetárius vagy, azok szokták gyilkosságnak tekinteni az állatok leölését. Te nagyobb állatbarát vagy, mint én, mert te minden állatot a barátodnak tekintesz. Kérlek, ne láss gyilkost abban, akinek más az életmódja; tekintsd embernek, mint magadat, és szeresd annyira, mint az állatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!