Milyen ember mondható nácinak?
3-as sajnos a legvalószínűbb:)
A nacionalizmust keverni a nácizmussal meg szokásos hiba.
A fogalomzavar sajnos jellemző az országra.
Nacionalista pl az USA, vagy Franciaország a 20. század ásodik felében, vagy akár Anglia az elmúlt pár száz évben.
A nemzetiszocializmus más gyökerekből fakad, olvasd el a Mein Kampf-ot, ha érdekel.
Nácinak az lenne mondható aki a nemzetiszocializmus eszméjét elfogadja, és magáénak vallja. Ennek ellenére a fasisztákat, rasszistákat, hungaristákat idekeverik, nácinak nevezik őket is. Mindezeknek utána lehet járni akár a neten is, csak lusta hozzá mindenki, és szándékosan keverik a fogalmakat. Mivel senki nem tudja a pontos jelentéseket, csak, hogy ezek "rosszak és gonoszok", ezért gyönyörűen felhasználható mások egy szóval való bemocskolásához. Előítéletes gondolkodás...
Nem akartam védeni ezzel senkit, hosszab is ez a téma, csak nagyobbak a különbségek, mint sokan gondolják, és jobb lenne pontosnak lenni.
Kiegészítés:
"A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája. Az egyik legtöbbet vitatott politikai nézetrendszer.
Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely szélsőséges esetekben megelőz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (például társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra értékrend és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi."
A nemzetiszocializmusról nem találtam pártatlan definíciót, még az online lexikonokban is baromságokat írnak, én nem próbálkoznék kimerítően egy saját def. megfogalmazásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!