Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A halálfélelmet hogy győzhetem...

A halálfélelmet hogy győzhetem le, hogy lehet elfogadni: egyszer meg fogok halni?

Figyelt kérdés

Kisgyerek korom óta nem tudom elfogadni hogy egyszer meg fogok halni és ha ebbe belegondolok, hatalmas félelem fog el. Nem szeretek olyan műsorokat hallgatni, ahol arról van szó: mi lesz évmilliók múlva, vagy akár száz év múlva...

Rossz belegondolni hogy a XXI. század végére már nem fogok élni.

Olvastam a témáról: pszichológusok mondják: aki fél az élettől az fél a haláltól is, aki nem tudja elfogadni hogy egyszer meg fog halni, az élni sem tudja igazán életét...

Én konkrétan attól félek, hogy "a halál után a semmi következik" és "olyan félelmetes belegondolni hogy nem fogok magamról tudni semmit soha többet, megszűnök létezni. Nem vagyok vallásos így nem hiszek semmiféle folytatásban.

Olyan magyarázatokkal mint "de minden nap lefekszel aludni és akkor se tudsz magadról semmit és attól miért nem félsz" nem tudok mit kezdeni.

#halál #félelem #elfogadás halálfélelem
2013. okt. 12. 08:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?Ezt kérem vissza kommentben.
2013. nov. 3. 20:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Általában az emberek 50 százaléka legalább 80 évig él, vagy többig. Ha most te tizen,huszon,harminc éves vagy akkor gondolj arra (legalábbis én arra szoktam gondolni), hogy még több idő van az életemből amit eddig leéltem. És soha sem szabad azt mondani, hogy hamar megfogok halni, hamar megfogok halni, hamar megfogok halni... Minig azt kell mondani,hogy még sokáig fogok élni, még sokáig fogok élni, még sokáig fogok élni...
2013. nov. 3. 20:44
 13/13 anonim válasza:

Tudom hogy már régi a kérdés...

Szóval én azt szoktam mondani hogy az élet minden pillanatát élvezzük ki hisz nem tudhatjuk mikor halunk meg az is lehet hogy 2 nap múlva vagy évek múlva kitudja amíg élünk ezt élvezzük éljünk a mának ahogy mondanák bár ehez képest én csomó dologban előre eltervezem a dolgokat... De én ennyit tudtam hozzá fűzni! Várj még sem nem régiben majdnem meghalt egy családtagom jelenleg is kórházban van a sürgősségi osztályon ebbe bele gondolva az ember élete egy cérna szál amit bármikor elvághatnak az életünk egy cérna szálon múlik, de jó amíg élünk és élvezzük azt hogy békében halhassunk meg...

2021. febr. 15. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!