Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehetnék felszabadultabb?

Hogyan lehetnék felszabadultabb?

Figyelt kérdés

A közeli ismerettségemben van kb. 2-3 ember (inkább 2 az a 3 :D ), akivel jól elvagyok, abszolút felszabadult tudok lenni.

Idegenekkel, de akár már osztálytársakkal más a helyzet. Ha pl kiselőadást kell tartanom az kb olyan, mint ha a hold túloldalára kellene utaznom :S Nagyjából összekapom magam, minimálisan látszik rajtam az izgulás, de kb 120 alá nem megy a pulzusom olyankor, mikor többek előtt kell beszélnem :S

Ott van az idegen lányok felé nyitás. Ha úgy pl. útbaigazítás gyanánt kérdezek valamit egy idegen lánytól, akkor semmi probléma. Ha kamu útbaigazítást kérek, valójában ismerkedési célzattal, akkor már valahogy jön egy láthatatlan fal, egy blokk, egyszerűen a pulzusom az egekben, és csak habogok :/

Másik példa: hobbiból kicsit bűvészkedtem. Egyedül lazán mennek a trükkök, de ha valaki néz akkor simán elbénázom :D Szóval erről a hobbimról elég hamar letettem :)

Amúgy az egész onnan jön szerintem, hogy áltsuliban én voltam az akit cikizni kellett, otthonról is mindig csak negatív kritikát kapok, szóval elég önbizalomhiányosra lettem nevelve, és hiába látom, hogy sokkal több hülyébb, bénább ember van nálam, még így 22 évesen, lassan az egyetem végén is megvan ez a gátlásosság.

Amúgy nem, nem egy kesergő kis szerencsétlenség vagyok, szeretem az életet, csak hát emberek közt jó lenne kicsit lazábbnak lenni.

22/F

2013. okt. 8. 20:57
 1/1 Vörösnefelejcs ***** válasza:
100%

Mintha félnél az emberektől. Rosszak a tapasztalataid. Sztem csak gyűjteni kéne jó sokat a jóból is.

Nagyon tudom javasolni az interneten bármilyen csoportban való részvételt, blogot írni, vagy itt bekapcsolódni. Rászánsz napi egy órát (van annyi időd magadra?), és meglátod, milyenek mások. Hogy mennyi agresszív van, de mennyi segítőkész. Hány megbántott. És hogy csak azért durvulnak, mert ezt látják maguk körül, ezzel védekeznek. És ha ezt megérted, már nem is félhetsz senkitől, még ha idő is kell hozzá.

A másik dolog, ami tényleg önbizalmat ad nagyon rövid idő alatt, a sport. Én járok konditerembe, változatos és rengeteg emberrel beszélek, meg látom mit csinálnak. Szédületes, ahogy a fiatal férfiak ki tudják gyúrni magukat egy-két év alatt. (hozzám képest. :)) A szociális életem egy része ott zajlik, sokat tanulunk egymástól, meg tartjuk a lelket. Persze, ez csak a sportra érvényes.

Az utolsó dolog, hogy legyen valami célod, ami felé mész.

Hát ennyi jótanácsra futotta. :) Ezt mondanám a saját gyerekeimnek is.

2013. okt. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!