Ha választhatnátok, ti hogyan/mikor halnátok meg/illetve hogyan semmiképp?
Tudom kicsit morbid a kérdés, de szerintem páran már elgondolkoztunk rajta, főleg nagy filmek után, hogy mégis, hogy NEM akarnátok meghalni, vagy mi lenne még elfogadható?
Csak, hogy példát írjak:
Számomra az szinte teljesen mindegy mikor halok meg, csak valami fontos dologért tegyem, tehát önfeláldozó jellegű legyen, vagy pedig ne legyen teljesen értelmetlen balesetszerű halálom.
Ahogy semmiképp nem akarok meghalni: valami balesetben, vagy pedig betegségben (tehát rák, AIDS).
Nektek mi erről az elképzelésetek?
óóóó, gyógyszer túladagolás sem olyan jó ám:D ha nem kezdesz el vég nélkül okádni, akkor elindul benned a bűntudat, a meggondolás, hogy mégsem akarsz meghalni.. sok gyógyszertúladagolt holttestét hánytatásra utaló nyomok között találták meg, vagyis meggondolta magát és küzdött, hogy mégsem akar meghalni... egyébként meg iszonyatosan fájhat tőle a bélrendszer, a máj.. és sok esetben nem sikerül, mert a szervezet kilöki (kihányod) és akkor csak 2 évig agonizálsz májelégtelenséggel, és utána halsz meg... az meg fáj mint a veszett fene..
Kérdező, kicsit sok hősfilmet néztél:D
a halálom legyen befejezett, teljes. úgy menjek el, hogy ne hagyjak magam mögött elmondatlan szavakat, nem-megcselekedett tetteket
párnák között, emberséges állapotban (nem magam alá szarva, nyált folyatva..), lehetőleg otthon, esetleg éjjel, alvás közben
de legyen azért egy haldoklási folyamat előtte (kb 1 hónap) amikoris a környezetemben élők már számítani tudnak a halálomra, így nem éri őket sokként
és mosolyogni fogok:)
"Ha jő a vég, hát jő a vég,
azt mondod majd "semmiség!
megittam mit megihattam, ami volt, az pont elég!"
Mindenkitől köszönöm a szép, elgondolkodtató választ, különösen a 4-es gondolatmenete tetszett :D
Eltaláltad, gyakorlatilag a három testőrön meg a vasálarcoson nőttem fel, plusz ilyen nagy hazafias dolgokon, mint a Rettenthetetlen és társai, szóval ez már ilyen beidegződés, de jobban átgondolva én is vagy a te alternatívádat választanám, vagy pedig egy olyan lehetőséget, amiben emlékezni fognak rám.
Upsz elfelejtettem a felsorolásból, hogy őrültként sem kívánok meghalni, szörnyű lehet :-/
Amit eltudnék fogadni halált ha választhatnék, az mindenképpen valamiféle harcban,csatában lenne.
Hogy hogyan nem akarok meghalni, arra már több mindent is tudok mondani.
Nem akarok vízbe fulladni, az számomra az egyik leghátborzongatóbb. Nem akarok sem szívrohamban, sem agyvérzésben meghalni és semmi ezekhez hasonlóban.
És végül nem akarok valamiféle váratlan halált sem halni, ez alatt ilyeneket értek hogy félrenyelek valamit és megfulladok, fejemre esik egy cserép, legurulok a lépcsőn és szerencsétlenül esek. Ezek főleg azért nem "tetszenek" mert hiába gyors, a veled lévőnek ez szerintem a megrázóbb... Mentek az utcán beszélgettek, minden tök jó erre a fejedre esik valami nehéz tárgy és meghalsz...
Örülök, hogy ilyen szép kis szám kikerekedett :D Nos kedves utolsó előtti, engem pedig megnyugtat a dolog, hogy más is van aki hasonlatosan gondolkodik a halálról mint én :D
Bár nem hinném, hogy annyira meglepő, senki nem akar olyan halált amit nem befolyásolhat még bizonyos mértékben sem.
Mert pl azt, hogy lelőnek, még legalább kapsz rá esélyt, hogy felvedd a harcot, vagy megpróbálj tenni valamit, de most kapsz valami halálos vírust és kampeca, na az még egy olyan dolog, amit nem akarok.
De a hirtelen, vagy a teljesen értelmetlen halál még ennél is riasztóbb.
Egy nagy hősies halál, amibe önszántamból megyek bele és tudom, hogy halálommal segítettem esetlegesen másokon, már sokkal megnyugtatóbb, vagy pedig öregen, de nem betegesen, végelgyengülésben egy szép életet és sok tudást magam mögött tudva, elfogadva a véget tudnék még elképzelni.
Kiegészítő kérdés: ti egyébként mit gondoltok. Vajon a halállal véglegesen törlődünk, vagy pedig valamilyen módon fennmarad/továbbál/átkerül a lényünkből valami? (vallástól függetlenül, főleg az eddigi válaszolók álláspontja érdekelne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!