Az egyik osztálytársunknak meghalt az apukája, hogy segítsünk neki, hogy könnyebb legyen?
szerintem ne hozzátok témába azt hogy meghalt az édesapja, ne beszéljetek róla. mehet minden a régiben, csak ne bántsátok semmiképpen se semmiféle módon.
nekem az egyik osztálytársamnak az apja, másiknak az anyja halt meg. mi az osztályban egyszerűen nem beszélünk róla, mert nem akarjuk azt hogy ott elöttünk elérzékenyüljön, és elkezdjen sírni, vagy valami. az rossz érzés lehet.
Szerintem figyeljétek meg, ő mit szeretne. Ha beszélgetne róla, akkor hagyjatok neki időt és nyugodt teret ehhez. Ha pedig inkább magányra vágyik, engedjétek meg neki. A gyásznak is vannak szakaszai, és nem lehet tudni, mennyire gyorsan dolgozza fel, az is lehet hogy úgy tesz, mintha meg sem történt volna aztán pedig később bukik ki belőle.
Rendes tőled, hogy igyekszel figyelni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!