Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az egyik osztálytársunknak...

Az egyik osztálytársunknak meghalt az apukája, hogy segítsünk neki, hogy könnyebb legyen?

Figyelt kérdés
Múlt péneteken temették, hétfőn már jön iskolába.
2009. nov. 8. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne hozzátok témába azt hogy meghalt az édesapja, ne beszéljetek róla. mehet minden a régiben, csak ne bántsátok semmiképpen se semmiféle módon.

nekem az egyik osztálytársamnak az apja, másiknak az anyja halt meg. mi az osztályban egyszerűen nem beszélünk róla, mert nem akarjuk azt hogy ott elöttünk elérzékenyüljön, és elkezdjen sírni, vagy valami. az rossz érzés lehet.

2009. nov. 8. 22:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt ajánlom , hogy az osztály nyilvánítsa részvétét , és apával kapcsolatos dolgokról ne beszéljetek előtte,ne cseszegessétek , ilyenek ...
2009. nov. 8. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez elég nehéz helyzet... szerintem sem emlegessétek fel... legyen neki egy hely ahol legalább nem az apukájára gondol állandóan... esetleg én annyit mondanák az illetőnek ha közeli viszonyban vagy vele h ha szeretne vkivel beszélgetni akkor te ott vagy és meghallgatod, sokszor ez is nagy segítség... nekem is meghalt az apukám, de én senkivel nem tudtam megbeszélni...
2009. nov. 9. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Figyeljetek rá, hogy neki mi a jobb: az, ha beszélhet róla, vagy az, ha inkább nem hozzátok szóba. A lényeg, hogy ne kerüljétek mereven a témát, nyugodtan kérdezzétek meg, hogy neki hogyan lenne jobb.
2009. nov. 10. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem figyeljétek meg, ő mit szeretne. Ha beszélgetne róla, akkor hagyjatok neki időt és nyugodt teret ehhez. Ha pedig inkább magányra vágyik, engedjétek meg neki. A gyásznak is vannak szakaszai, és nem lehet tudni, mennyire gyorsan dolgozza fel, az is lehet hogy úgy tesz, mintha meg sem történt volna aztán pedig később bukik ki belőle.

Rendes tőled, hogy igyekszel figyelni rá.

2009. nov. 12. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!