Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem megy a tanulás?

Miért nem megy a tanulás?

Figyelt kérdés

A tanulás soha sem ment...se gimiben sem egyetem alatt. Voltam neuropszichológusnál is, mert azt hittem hülye vagyok, vagy ilyesmi. Wechsler-tesztet csináltam meg, ott az jött ki hogy 120 az IQ-m tehát átlagos. De a tanulás soha sem ment...egyszerűen nem értem miért? Vizuális típus vagyok, úgy tanulok hogy elolvasom az oldalt, és vizuálisan elképzelem - ezt lehetne egyfajta magolásnak nevezni, de nem biztos hogy az, mert mikor elképzelem a dolgot akkor képeket alkotok a fejemben az elolvasott infóról, és azt rendezem be az oldal beosztásának megfelelően. Voltam tanulásmódszertani tanfolyamon is... ott alapvetően a mind map módszert oktatták jó pénzért...

A lényeg, hogy nem értem miért megy ilyen nehezen a tanulás? Defekt? Rosszak a képességeim? Kb. egy éve szkizotípiás zavarral diagnosztizáltak, ez befolyásolhatja? kb. 17 éves koromban alakulhatott ki, de már előtte sem ment a tanulás....

2013. okt. 3. 14:15
 1/5 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Mi nem megy? Nem tudsz nekikezdeni, vagy nem tudsz koncentrálni, vagy elfelejted, amit megtanultál, vagy nem tudod visszamondani?

Lustának tartod magad, butának, lámpalázasnak vagy nem érdekel, amit tanulnod kéne?

Ha ezeket tudod, megtalálod a megoldást is. És nem kötelező a tanulás, ahhoz, hogy az életben boldogulj. Oroszok végeztek igen nagy számú csoporton követéses vizsgálatot, és úgy találták, hogy a jó tanulóknak nem megy olyan jól a soruk, mint a hármasoknak. Mert nem annyira önállóak (mindig megcsinálták, amit kellett, de nem különösebben kezdeményezők), nincs akkora ismeretségi körük (mert a könyv felett ültek), nem olyan bátrak (mert túlagyalják a helyzeteket).

Látod? :)

2013. okt. 4. 21:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Az elfelejtem amit megtanultam, meg a nem tudom visszamondani szerintem ugyanaz. De jó kérdések! Hm. Igen, ha nem ismétlem, akkor egy idő után (1 hét) már kezd

halványulni, majd később (1 hónap) meg már jó ha a 20% -a a fejemben van... stb. Meg, igen, nagyon nehezen tudom magam motiválni....

2013. okt. 5. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez így normális. Így működik az emberi agy. Én sem tudom teljesen felidézni azt, amit fél éve tanultam. Sokáig kell gondolkodjak rajta, de az egész akkor sem megy, ezért is ismétlek folyamatosan mindent. Szinten kell tartani a tudást. Ami nagyon sokat számít, hogy szereted-e, érdekel-e az a dolog amit tanulsz? Ha nem érdekel, akkor nagyon nehéz arra koncentrálni.
2013. okt. 5. 23:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg persze más, ha valamit bemagolsz meg más ha valamit megértesz és úgy tanulsz meg. Az utóbbi tovább kitart, sokkal.
2013. okt. 5. 23:40
 5/5 Vörösnefelejcs ***** válasza:

A memória fejleszthető.

Ha nem tudod visszamondani, az még szókincs hiánya is lehet, vagy lámpaláz. Ha elfelejted, akkor meg lehetsz annyi idős, mint én :), vagy csak nem érdekel. Na meg, nem egyforma a rövidtávú, hosszútávú memóriánk. Ahogy felettem írják, ez normális is lehet.

2013. okt. 10. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!