Mit tennél az én helyemben? Középiskolában tanulok, most fog következni az érettségim, és lövésem sincs hogyan tovább.
Itthon még egy diplomásnak is nehéz bekerülnie a filmes szakmába, mert nem gazdasági, hanem haveri alapon működik, állami támogatásból. Bár attól függ, milyen szinten szeretnél bekerülni. Díszleteket pakolni, stb. könnyen elmehetnél.
De ha jól láttam valami kreatív dolgot szeretnél csinálni, amihez nem kell sok elméleti dolgot tanulni. Pl. mit szólsz az aztalos munkához? Vagy bármilyen "mesterember" munkához? Azokkal jól is lehet keresni.
Hát filmekkel kapcsolatos szakma? Sajnos ilyen tudtommal nem nagyon van, vagy maximum elmész egyetemre a bölcsészkarra, ahol van filmelmélet-filmtörténet szak, amivel aztán nem túl sok mindent tudsz kezdeni, csak kapsz egy egyirányú műveltséget. Bár pont te írtad, hogy nem akarsz sok pénzért sok elpocsékolt időt.
Még a Színház és Filmművészeti Egyetemen vannak efféle filmmel kapcsolatos szakok, de oda aztán tényleg nagyon nehéz bekerülni és oda már tényleg komoly elhivatottság kell. A te írásodból meg inkább az érződik, hogy magad sem tudod mit akarsz.
Szerintem ahogy már egy másik hozzászóló is írta, keress valami hiányszakmát azt tanuld ki rendesen. Nemcsak, hogy hasznos munkát fogsz végezni, hanem még jól is fogsz keresni vele, és nem kell semmiféle egyetemet elvégezni hozzá.
Én a te helyedben változtatnék a hozzáállásomon. Túl negatív vagy. Nem hiszel abban, amit most tanulsz, nem hiszel abban, amit a szüleid tanácsolnak, nem hiszel abban, hogy változtatni tudsz a helyzeteden.
Pedig: sose tudhatod, hogy mire lenne a későbbiekben jó az a tudás, amit most nem szerzel meg. Nem tudhatod, hogy mennyire érdekes is lehet egy asztal mögött ülni és számokkal játszadozni, amíg ki nem próbálod, mint ahogy azt se tudhatod amíg meg nem próbálod, hogy felvennének-e egy egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!