Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek karrierista?

Szabi15 kérdése:

Hogyan legyek karrierista?

Figyelt kérdés
Nem csak a tanulásra, iskolára és munkahelyre gondolok (arra is) hanem magánéletben, stb. Hogyan lehet manipulálni másokat a saját javamra? Esetleg erről a témáról oktató videó vagy oldalak?

2013. szept. 22. 16:02
 1/4 Lin71 ***** válasza:

Manipulálni a másikat, pláne egy párkapcsolatban, nagyon gusztustalan dolog.

Nem korlátozhatsz be senkit ezáltal. Nincs jogod hozzá. Ki vagy te, hogy a saját akaratodat érvényesítsd bárkit felett, mert neked ettől jobb...?

Ahelyett, hogy másokat akarsz manipulálni, inkább fejleszd saját magad. Doppingold magad, mantrázd akár: sikeres vagyok, sikeres vagyok...

Saját magad fejlesztése mindig jobb és kifizetődőbb, mint másokat manipulálni, meg rájuk taposni.

2013. okt. 3. 23:57
 2/4 A kérdező kommentje:
hát jó. ezt a mantrát lehet csak így fekve mozdulatlan is csinálni? am akármilyen csúnya dolog is de hasznos.. párkapcsolatban nem azért arra nem gondoltam.. de az ilyen kétszinű barátokat szivesen átvágnám mindenhogy..
2013. okt. 6. 19:55
 3/4 Lin71 ***** válasza:

Szerintem a kétszínű barátoktól meg kell szabadulni, és kész.

Aki így viselkedik veled, nem érdemli meg, hogy a barátod legyen.

Én pl nem szoktam "bosszút állni", vagy direkt én is bactatom a másikat, mert ilyen velem... szerintem ezzel csak lesüllyedek az ő szintjére. Amire nekem nincs szükségem.

Ezért én a környezetemben az ilyen "káros" alakoktól meg szoktam szabadulni (persze van, akitől nem lehet, arra egyszerűen nem fordítok figyelmet).

A manipuláció elég pejoratív, a mások "meggyőzéséről" meg rengeteg minden van a neten. Jutyub, Gúgl, stb.

Könyveket is le lehet tölteni, pl hogy 'hogyan fejleszd a meggyőzőképességed', meg ilyenek. :)

2013. okt. 7. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :))
2013. okt. 10. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!