Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Én miért nem tudok semmit?

Én miért nem tudok semmit?

Figyelt kérdés

Rajtam igazán nem múlik. Én mindig igyekszem, szorgalmas vagyok, az érdeklődésemmel sincs semmi probléma.

Mikor aztán belegondolok, hogy mit is tudok valójában, rájövök, hogy az egy nagy semmi. Pedig sok időm rámegy...

Hogyan lehet ezen változtatni? Más is van így ezzel?

2009. nov. 4. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Azért drágám mert az agyad helyén egy fekete lyuk van ami magába szippantja amit tanultál és elvesznek a semmibe.:D
2009. nov. 4. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, hogy válassz ki dolgokat, amik érdekelnek és abban próbálj meg minél több dolgot megtudni.
2009. nov. 4. 18:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy annak, amit tanulok gyakran nem sok értelme van?

(Szétforgácsolom magam a tanárok kedvéért például?)

2009. nov. 4. 19:08
 4/7 anonim ***** válasza:

De, nagyon is helyesen látod. Amit a suliban tanulsz, annak javarésze f@szság, aminek a büdös életben nem fogod hasznát venni. Nem csak az olyan elvont dolgokra gondolok, mint a kémia, de a törinek, meg az irodalomnak se. Ahelyett, hogy azt tantanák, hogy hogyan boldogulj az életben, hogyan oszd be a pénzed, hogyan gazdagodj meg, hogyan értsd meg jobban az ellenkező nemet, milyen elvekhez, értékekhez tartsd magad, tömik a fejünket a szerves kémiával meg az antik költőkkel.

Én ezt kb. 5-es koromban ismertem fel, és azóta az ilyen dolgokat gyakran kipuskázom. A 8. második félévét pl szinte teljesen kipuskáztam. Lelkiismeret-furdalás nélkül, mert tudtam, hogy semmi értelme az egésznek, úgy baromság, ahogy van, és nem fair, hogy a fiatal, fogékony agyunkat ilyen baromságokkal traktálják hasznos ismeretek helyett. Könyörgöm, lehet, h egy egyenletet meg tudunk oldani, de ha összeesne valaki az óra közepén, hányan tudnának neki elsősegélyt nyújtani, stabilizálni az állapotát?? Vagy ha eltévednénk az erdőben, ne adj' isten háború lenne, hányan tudnák, hogyan kell túlélni egy mérsékelt övi erdőben? Nem azt mondom, hogy minden hülyeség, de annyi száraz adat és felesleges dolog van, hogy az már vicc. Sztem az egészet meg kéne reformálni, és jóval gyakorlatiasabbá kéne tenni.

Szóval igy. Az egyetlen, amiből soha nem puskázok, az az idegen nyelv. Mert, akkor önmagamat csapnám be, és nézném hülyének, hisz azt magamért tanulom. Az az egyetlen igazán hasznos dolog, amit tanulunk.

Mélyedj el abban, ami neked tetszik, és ne foglalozz a felesleges dolgokkal! Gondolkozz el ezeken!

17-f.

2009. nov. 4. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Ti most még nem tudhatjátok, hogy minek veszitek hasznát. Leginkább gondolkodni kellene megtanulnotok, és megérteni a világot; egységes világszemléletet létrehozni. Meg kell ismernetek a kultúránkat és a történelmünket, hogy tudjátok, hol a helyetek a világban. Persze taníthatnának több gyakorlati ismeretet is. Végül, de nem utolsósorban: ki kell választanotok, hogy mi érdekel titeket, merre akartok a későbbiekben szakosodni.
2009. nov. 5. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Hallottad már azt a mondást, hogy minél többet tanulsz, annál inkább rájössz, milyen keveset tudsz? :-D

Ez nem hátrány hidd el! Ha már ömlengek a szólásokban, akkor itt is egy: "Csak az a tiéd, amit megtanulsz!" :-))

Az életed során sokminden elő fog jönni, ami valamikor haszontalan tanulásnak tűnt! Lehet, hogy észre sem veszed, úgy fog előbukkanni valahonnan a mélyből. S milyen jól fog jönni!!!

Tehát ne csüggedj emiatt!!

2009. nov. 5. 23:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Válaszz ki azokat a tárgyakat mik érdekelnek és amilyen irányban tovább szeretnél menni, és próbálj meg főleg arra koncenrálni ( persze a többire is azért, de azokra jobban :D) meg az idegen nyelv is nagyon fontos. - ezt már mondta valaki egyetértek vele :D

És szerintem olvass könyveket, azokból rengeteget lehet tanulni... nem csak az életről hanem úgy egyébként is. És még érdekes is :D

2009. nov. 6. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!