Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit kellene tennem ahhoz,...

Mit kellene tennem ahhoz, hogy elfogadjam azt, hogy nem lehetek olyan jó mint a társaim?

Figyelt kérdés

Be kell vallanom, nem vagyok túl nagy szám. Az emberi kapcsolatokban nem találtam meg a számításom, falakba ütköztem, így már nem érdekel, a tanulásba akartam menekülni.

Azt tudni kell rólam, hogy világ életemben egy rosszabb képességű, kissé "debil" hatást keltő diák voltam, kiközösítettek, a legjobb jegyem is hármas volt, csoda, hogy nem buktam meg általános iskolában. Ez volt a középiskola 9-10. osztályában is: kettes nyelvtan, matematika, stb. 11 osztályban eldöntöttem, hogy kicsit tanulgatni fogok, nem sikerült, akárhogyan erőlködtem az eredményeim hasonlóak lettek, bár a nyelvtant, angolt, irodalmat, történelmet felhoztam ötösre de a matematika mindig csak 3-as.

Most 22 évesen irigykedve nézem a volt osztálytársaimat, hogy milyen sikeresek, ők 22 évesen komoly gyárakba mennek gyakornokoskodni a műszaki tanulmányaiknak köszönhetően, boldog kapcsolatban élnek (ezt mondjuk nem irigylem mert nekem nem fontos) és van lehetőségük a karrierre. Elmehetnek külföldre dolgozni, de itthon is jó és jól fizető állásuk lesz. Ezalatt én munkanélküli vagyok, aki nagyon szeret tanulni de képtelen eredményeket elérni a megfelelő képességek híján. Miként lehetne ezen túllépni, úgy, hogy ne bolonduljon bele az ember? Mivel buta vagyok nem célszerű komolyabb tanulmányokba kezdenem mert csak pénzt vesztenék és kudarcaim lennének, valamint 22-23 évesen már az emberek a karrierjüket építik, miután kikerülnek az egyetemről...

Bocsánat, hogy hosszú lett!

2013. aug. 31. 10:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Neked komoly önértékelési problémáid vannak. Én azt tanácsolom, csakis magaddal foglalkozz, ne azzal, hogy mit értek el a korodbeliek. Nem vagy elkésve semmivel. Nem kell rögtön komoly tanulmányokba kezdeni vagy főiskolára jelentkezni. Próbálj meg először egyszerű kurzusokon részt venni, azokat elvégezni nem olyan nehéz. Írtad, hogy szeretsz tanulni, tehát megvan benned a tenni akarás, egyszerűen a probléma az, hogy hiányzik neked a sikerélmény. Más még addig sem jut el, hogy esetleg segítséget kérjen, mert még arra is lusta! Te legalább írtál ide, ez is egy jel, hogy szeretnél kitörni ebből a helyzetből, tehát használd ki a lehetőségeket, ha megvan az érettségid, már lehet, hogy esetleg téged is felvesznek valahova próbaidőre. Csakis rajtad múlik, mit kezdesz magaddal. Egyébként az írásodból és a megfogalmazásodból ítélve te egy intelligens ember vagy! Ne add fel!
2013. aug. 31. 13:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Időszakoson túljutok ezeken a gondolatokon de aztán megint ott találom magam, hogy a felvi.hu-t nézegetem, kutatva azok után a szakok után, amik érdekelnek de ésszel fel nem érhetem őket. Megpróbálok valami középfokú képzést keresni, hátha kizökkenek ebből az állapotból de nem tudom, hogy a társaim iránti "irigység" mikor fog elmúlni. Sajnos az "állapotomnak" az sem tett jót, hogy az egyikük nyíltan a szemembe mondta, hogy nem ér semmit, amit csinálok (ő programozónak tanul).
2013. aug. 31. 19:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát igen, sajnos meg kell tanulni elviselni másokat, és megtanulni kezelni azokat a helyzeteket, amikor megpróbálnak "lealázni". Sok sikert kívánok neked, kívánom, hogy sikerüljenek a terveid! Ne add fel, megvan rá az akaraterőd, hogy véghez vigyél valamit, tehát hajrá!
2013. szept. 1. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!