MIlyen tantárgyból kell jónak lennem ahhoz, hogy kiváló forgatókönyvíró és filmrendező lehessen belőlem?
Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 20:41
11/15 anonim válasza:
sztem simán tehetség kell hozzá.. ha csinálsz egy állat filmet, senkit nm fog érdekelni hányas voltál filmtörténetből. mondjuk nem árt megtanulni angolul;)
12/15 anonim válasza:
magyar. (de a kiválóság inkább a tehetségen múlik, azt viszont nem tanítják. )
menj szegedre kommunikáció szakra, vagy csináld meg a moderátor szakot OKJ-n. az utóbbi a rendezőasszisztensinek felel meg. ezt a két dolgot Babiczky Lászlótól hallottam személyesen. a videózást egy hónap alatt meg lehet tanulni, tehetség meg vagy van, vagy nincs. ha van, akkor csak papír kell, h egyáltalán film közelébe kerülhess, erre jó az említett két szak.
én a helyedben filmforgatásokra is bekéretőznék (odapofátlankodnék), biztos sokat lehet tanulni.
gondolj pl Guy Richie-re(ha nem tudod, miért, olvasd el az életét neten.)
sok sikert! nincs lehetetlen!
13/15 anonim válasza:
bocs, nem Guy Richie, hanem Guy Ritchie.
14/15 A kérdező kommentje:
köszi, igen már kértem egyik ismerősömet, hog yjutasson be egy forgatásra, remélem összejön, nagyon szeretném látni hogyan zajlik egy igazi forgatás, biztosan nagyon érdekes, és sokat tanulnék belőle. Én inkább szeritnem Oroszországba vagy Németországba megyek filmegyetemre :)
2009. nov. 1. 17:35
15/15 anonim válasza:
23:01-es és 23:04es vagyok. szerintem egyetemi szint nem feltétlenül szükséges ahhoz, h valaki jó rendező, forgatókönyvító legyen. akik ott végeznek, azok inkább tudósok, mint filmesek. és az egyetemmel elég sok idő elmegy, arról nem is beszélve, h iszonyú nagy a túljelentkezés, és az a tapasztalat, hogy ha valaki készül rendesen a felvételire, és nem veszik fel ( és sajnos ennek van nagyobb esélye, sokkal ), akkor úgy elmegy a kedve a filmezéstől, h soha többet nem akar filmmel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!