Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van olyan, hogy valakinek az...

Van olyan, hogy valakinek az legyen a sorsa, hogy szenvedjen? 14/l

Figyelt kérdés

Kiskoromban csandes, jó magaviseletű voltam. A szüleim sokat veszekedtek, és hamar el is váltak. Akkor egy időre apukámmal maradtam, és sok átvirrasztott estét töltöttem vele, mert nagyon szenvedett, hogy a szeretett családja kettészakad, és olyankor mindig próbáltam megvígasztalni őt. Mára ennek nyoma sincs, hogy azokban a nehéz időkben milyen sok álmatlan órát szántam a könnyei felszárítására. Jött az életébe egy nő. Közös családot alapítottak. A nő igyekezett minél jobban elszakítani apától és az új gyereküktől. Ez úgy nézett ki, hogy különböző indokokat felfestve néha kizárt a lakásból, nem engedte, hogy találkozzam a féltestvéremmel, és máig örülök, ha fél évente egyszer találkozhatok a féltestvéremmel. Próbáltam apával javítanina kapcsolatunkon, azzal, hogy kitakarítottam a lakását többször, hátha örül, megköszöni, vagy eszébe jutok néha én is, nem csak a másik családja, de minden hiába. Volt, hogy hónapokig nem látott, mert beteg voltam, és fel sem hívott.

Ami anyukámat illeti? Amikor sírtam a válásk után, hamar elment a türelme, és megsértődött amiért sírok. Sosem értettem meg őt, azt hiszem igazából nem is szeret. Van egy barátnője, az a válás óta majd' éjjel-nappal anyával van, mindig egymással beszélgetnek. Azt hiszem akkor hidegültem el anyukámtól. Akkor szerettem volna őt néha minden ok nélkül megölelni, vagy csak hozzábújni, de nem lehetett, mert a barátnője bezavart a szobámba, hogy "nem látod, hogy anyáddal éppen beszélgetünk?! Menjél be a szobádba jatszani, nem csüngjél már anyádon!" Kezdtem magamba fordulni, elvesztettem minden barátomat, az óvodában minden nap olyan magányosnak éreztem magam, hogy vagy hasmenésem volt, vagy hánytam. Csak ücsörögtem, és vártam, hogy valaki hazavigyen. Az iskolában szintén ez volt. Nagyon sokat sírtam, ezért senki nem akart velem barátkozni. Akkor megváltoztam. Minden fajdalmamat és elvetettségemet elsöpörve idétlenné váltam. Én lettem az osztály bohóca, hogy senki ne lássa a szenvedésem, mindig mosolyogtam. Máig is ilyen vagyok, pedig belül éget a fájdalom.

Az osztálytársaim állítólag szeretnek, de én nem bírom őket elviselni. Mind olyan felszínes. Az alapján ítélik meg az embert, amit visel, nem az alapjan, amilyen a lelke. Nekem is néha beszólnak, hogy miért öltözködöm fiúsan. Ennek ellenére állítólag szeretnek, én pedig megprobálok velük kedves lenni. Állitlag nem utálnak az osztálytársaim, de mind felszínesek, akik kinevetnek, amiért nekem nem gazdagok a szüleim, és ez bosszant. Már nem akarok barátokat sem, mert csalódtam az emberekben, ezért egyszer meg is mérgeztem magam, hogy csak egy napot nyerhessek nélkülük, amíg kimossák a gyomromat.

Eddigi életem során csupán egy embert sikerült találnom, aki pontosan átérzi amit én érzek. Egy embert, aki nem felszínes, nem érdekli a külsőm, és tudja mi az amit én érzek.

Mióta a szüleim válását követő fokozatos leépülésem megkezdődött állítólag nem mosolyogtam őszintén, és paranoiás is lettem. Csak úgy merek este elaludni, hogyha tüzetesen átvizsgáltam a lakást, hogy nem bújt-e valami, vagy valaki a lakás bútoraiba, még a mosógépbe is bepillantok minden este.

2013. aug. 15. 23:46
 1/2 anonim ***** válasza:

A kérdésre a válaszom: Olyan nincs, hogy születsz valamire. Most még gyerek vagy, kénytelen vagy azt tenni amit mondanak neked, de ha felnősz más lesz. Te hozod a döntéseidet mindenben!, te irányítod az életed.

A szüleidről inkább nem nyilvánítok véleményt, de sejtheted hogy jót nem mondanék róluk... az apák sajnos ilyenek(mondom én, akinek nincs---> valahol van csak nekem nem jutott annyi, hogy tudjak róla bármit is), sok sztorit hallottam/láttam/olvastam...igazán nem kötődnek a gyermekhez(nem mindegyik ilyen persze, de sokan), egy új nő, új gyerek mindent megváltoztat náluk. De anyád se normális. Ha nem akar gyereket ne szülje meg. Téged megszült, mégis a kis barátnőjével van lekötve.. na mégis írtam véleményt, már késő...de neked nem. Az, hogy elfojtod az érzéseidet és egy álarc mögé bújsz, a lehető legrosszabb. Az érzelmeket lehet rejtegetni, elnyomni hónapokig vagy hosszú évekig, de előbb-utóbb előtörnek, és minél tovább fojtod magadba a fájdalmat, annál durvább lesz amikor előtör. Van 1 ember aki megért. Akkor rá koncentrálj, neki öntsd ki a szíved. És ne mérgezd le magad emiatt... szerinted ér ennyit bárki is, hogy TE szenvedj miatta? NEM. Még akkor sem, ha szentül hiszed, hogy ez a sorsod. A mérgezést is te csináltad magaddal, nem a sors. Épp ezért, csak te változtathatsz.

Csináld amit tényleg szeretsz, azokkal akiket szeretsz. Próbálj új barátokat szerezni, hidd el nem mindenki felszínes. :) Bármilyen új dolog értelmet adhat az életednek. Új hobbi, sport, társaság, vagy ha új célt tűzöl ki magad elé.

Sok sikert, remélem segítettem :)

19/L

2013. aug. 16. 00:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Megható történet, legszívesebben megölelnélek. Gondolkodtam, hogy írjak-e, vagy ne, vagy ha írok akkor mit... Végül is csak annyit szeretnék mondani, hogy belőled egy nagyon jó ember lesz és már csak azért sem éri meg eldobni az életed, hogy bebizonyítsd a szüleidnek, de főként MAGADNAK, hogy sokkal jobb ember leszel náluk, és még nagyon sok embernél, és csak azt tudom javasolni, amit az 1. válaszoló, hogy támaszkodj arra az emberre, akiben bízol. Hidd el, hogy még lesznek olyanok akik megértenek és te is megérted őket. (Nem tudom miért érzem most ezt, azt se tudom, hogy miért írom egyáltalán le, de szeretlek. 19/f)
2013. aug. 16. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!