Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehetséges olyan, hogy valakin...

Lehetséges olyan, hogy valakinek a beszédértési képessége fejletlenebb, de ezzel szemben másban átlagon felüli?

Figyelt kérdés

Mindig is nehézségeim voltak a beszédértéssel, de erről semmiféle papírom nincs, ez annál jóval „enyhébb”.

Néha, mikor valaki kicsit zártabban beszél, vagy hadar, akkor képes vagyok ugyan arra többször is visszakérdezni, és hiába koncentrálok teljes erőmmel arra, hogy mit mond, nem értem.

De olyan is van, hogy visszakérdezek, de abban a pillanatban, hogy elhangzott a kérdés, már tudom, mit kérdezett, mert az agyam kiegészítette a meglévő hangokat, és késve „rakta össze” a mondatot.

A hallásom TÖKÉLETES, voltam vizsgálaton is, azt mondták, hogy átlagon felüli.

Zenetanárom mondta, hogy a zenei hallásom sokkal jobb, mint a többi diákjának.

Képi memóriám is pocsék, egyszerűen nem tudom felidézni, hogy mi/ki hogy néz ki, csak egy-egy jellemzőt adatbázisszerűen.

Ezzel szemben viszont a japán jelekkel nagyon könnyű dolgom van, térképeket egy pillantásra meg tudok jegyezni, de ez a kettő hogy fér így össze??

Nem értem az egészet

2013. aug. 1. 09:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, rajzolni valamit csak úgy tudok, ha előttem van, emlékezetből nem, meg a hallás is ugyan úgy. Viszont én nem érzem, vagyis nem találtam semmi olyat, amiben kiemelkedő lennék. Környezetemben sokan okosnak tartanak, akik jól ismernek, de én nem így gondolom.
2013. aug. 19. 10:14
 2/2 anonim válasza:
Elképzelhető. Hallottam egy süket indiánfőnökről, aki egyáltalán nem értette a beszédet, de utolérhetetlen volt a ribizlilekvárja.
2013. szept. 1. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!