Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnék túl lépni ezen...

Hogyan tudnék túl lépni ezen a problémámon?

Figyelt kérdés

Gyomorgörcs gyötör 2 napja..

Az őszi szünet előtt 2 nappal biosz T.Z-t írtunk!

Én viszont otthon maradtam,mert hasmenésem volt előző este...

Iszonyatos hibát követtem el!

Eleinte még örültem is neki,mondván de jó, több időm lesz fekészülni a dolgozatra..De az őszi szünet felét a fél éve nem látott nagymamámnál töltöttem,így tanulás NUKU..

Biológia doga:SZÖVETTaN!!

Egy kukkot sem értek belőle..

6.ban volt egy matek tanárom,aki annyira kikészített idegileg,hogy idegösszeroppanást kaptam..a Szüleim még pszichológushoz is elvittek,de semmi változás,sőt!..

Sorozatsan megalázott a többiek előtt(gyakorlatilag lehülyézett, a táblánál ordibált velem), állandóan eggyel rosszabb jegyet adott a dogáimra.Anyu volt bent az igazgatónál,de mivel a tanárnőnek már csak 1 éve volt a nyugdíjig,ezért nem rúgták ki...

Azóta minden rosszabb lett.Minden egyes számonkérés előtt,akár már akkor,amikor a tanár bejelenti,legyen előtte akármilyen jó kedvem óriásit fordul velema világ!Rossz kedvem lesz,magamba fordulok, és azon görcsölök,hogy mi lesz,ha nem sikerül a dolgozat,T.Z, felelés stb.Mi lesz,ha nem érem el év végén a 3,7-es átlagot és kirúgnak??Iszonyatos csalódást okoznék a szüleimnek vele..Belehalnék a fájdalomba.

Az általános iskolában kitűnő tanuló voltam.Most 4,4-4,7 között mozog az átlagom, mégis rettegek.

Tavaly már azzal is próbálkoztam,hogy tettetem,hogy beteg vagyok,de utána furdalt a lelkiismeret,hogy átvágtam anyát.A dolgozatot meg ígyis-úgyis be kell(ett) pótolni,és ráadásul ott van egy csomó órai munka,(esetenként pedig) új anyag.

A szüleim sosem vesznek komolyan,hiába mesélek nekik erről..És ez nagyn fáj..

Itt állok 15 évesen, és azon gondolkodom,hogy talán jobb lenne,ha nem lennék...

Segítsetek!!Mitévő legyek most!könyörgöm,segítsetek!!

.-Egy elkeseredett tizenéves...

2009. okt. 28. 00:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, a Tz-k elől nem menekülhetsz. Csak annyit tehetsz, hogy próbálsz készűlni a dogákra. A szövettanból mi is nemrég írtunk... A dogának mondjuk köze nem volt a könyvhöz, szóval ez így tök jó volt...:D

Most nem sértésből mondom, de tényleg lehetnek némi pszihés bajaid. Próbálj meg komolyan beszélni a szüleiddel.

Meg HA jól értelmeztem, nemsokára úgy is egy másik iskolába mész tovább tanulni, és lehet, hogy ott megváltozik a helyzet.

Mondjuk én se szeretek felelni, így szoktam tanulni, mert valamennyire megnyugszom, hogy tudom az anyagot.

U.i.: Kicsit kései az időpont, inkább reggel kellene feltenned a kérdést... szerintem, mert akkor több válasz is érkezne.:)

2009. okt. 28. 01:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

6 osztályos gimnáziumba járok,úgyhogy *HálIstennek!* az iskola választáson már nem kell görcsölnöm egy darabig.:)

2009. okt. 28. 01:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én már vén csóka vagyok, de a kérdésed azon része fogott meg, hogy megalázott a tanár. Szóval én is átéltem hasonlókat még huszonéve. A mai eszemmel már tudom, hogy mit kellett volna tennem, hogy ne hagyjon nyomot és ne érezzem magam vesztesnek.

Első körben tudatosítanám magamban, hogy bár a tanároknak van egy fölényes felsőbbrendű attitűdjük, AZÉRT MÉG ŐK VANNAK A DIÁKÉRT és nem fordítva. Ők azért kapják a fizetésüket, hogy tanítsanak és felkészítsenek. A munkaköri leírásukban nem szerepel az, hogy a primitív kicsinyes sérelmeiket a diákokon éljék ki. Minden arc-arc emberi találkozás kicsit egy játszma, egy erőfitogtató verseny, szinte minden párbeszédben az egyik az erősebb a másik a gyengébb. Ha az erősnek még hatalma is van, akkor pláne kiéleződnek az erőviszonyok. Ha valaki a saját lelkét tudja olyan szintig acélozni, hogy a fellépése nagyon határozott, kikezdhetetlen és magabiztos, akkor egyszerűen a tanár, a kishivatalnoki egynégyzetméteres hatalmával és fölényeskedésével úgy pattan le rólad, mint veréb a trabantrácsról. Ha bátran a szemébe nézel, ha kiabál, akkor higgadtan és póker arccal az arcához hajolva megkérdezed, hogy miért kiabál? Azt hiszi, hogy süket vagy, vagy fél valamitől? Ha megőrzöd a nyugalmadat és nem hagyod, hogy lenyomjon, akkor nem is fog neki sikerülni. Én pl magabiztoskodó rendőrök nagy arcát törtem már le közúti ellenőrzéskor ilyen viselkedéssel, pedig ráadásul szabálytalankodtam is előtte.

Ha a szüleid nem állnak melléd és nem erősítik kicsit az egódat, az nagy hiba, hisz nekik ez lenne a feladatuk. Ezt akár el is mondhatod nekik. Ha van legalább egy bizalmas barátod az osztályban, akkor vele akár szituációs gyakorlatot is végezhetsz és még arra is megkérheted, hogy ha nagyon szemét a tanár, akkor tanúskodjon melletted.

2009. okt. 28. 07:10
 4/6 anonim ***** válasza:
A 3,7-es átlagért miért rúgnak ki? Miféle suliba jársz?
2009. okt. 28. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves 7:10-es!!

Köszönöm szépen a hozzászólásodat.Kicsit megnyugodtam:)

2009. okt. 28. 14:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Gimnáziumba járok...Pesten.
2009. okt. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!