Kedves, szerény a természetem. De azt vettem észre, hogy emiatt nem annyira tisztelnek az emberek. Ez miért van? Legyek fölényes, nagyképű ahhoz, hogy tiszteljenek?
A fölényes, nagyképű embereknél nem fogsz szerénységgel tiszteletet kivívni, talán kedvességgel sem. Ez már csak így van. De azt gondolom ezek olyan alapértékek, amelyek a tiszteletnél sokkal fontosabbak.
Aki pedig jó tulajdonságaid miatt kezd tisztelni, annak a "nagyrabecsülése" sokkal értékesebb, mint azoké, akikét "erőfitogtatással" vívtad ki.
Légy önmagad, ez sokkal fontosabb annál, hogy ki minek és milyennek tart.
Két végletről írsz.
Kedves, szerény, ebből az jön le nekem hogy, nagyon önbizalomhiányos vagy, és nagyon rosz az énképed. Ezeken javíts de akkor se fogsz átesni a ló túloldalára! :)
A tisztelet nem arról szól, hogy valaki nagyképű vagy sem.
Aki nagyképű egoista azt maximum csak azért tisztelik, mert esetleg hatalom van a kezében, bár az ilyen embert is csak a szemében tisztelik, a háta mögött kigúnyolják.
Alapvetően az olyan embert lehet tisztelni, akiben van tartás és erő (nem fizikai). Tehát lehet adni a szavára, megbízható, céltudatos és nem fél kiállni a saját álláspontja mellett sem. Általában az ilyen típusú emberek saját szakmájukban sikereket szoktak elérni, de ez már csak a jéghegy csúcsa.
Ha valaki kedves és szerény abból nekem az jön le, hogy visszahúzódóbb konfliktuskerülő. pl: egy vitában nem igazán merne álláspontot foglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!