Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti megbocsájtanátok apátoknak?

Ti megbocsájtanátok apátoknak?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Idén érettségiztem, "felnőttem". Sportoltam, elkezdtem kitanulni a szakmám, kialakult egy stílusom, zenei ízlésem, van barátnőm. Apám ezekről semmit nem tud. Megkockáztatom, azt se tudja, hogy hány éves vagyok. Nagyon kicsi voltam, mikor elhagyott minket. Voltaképp sosem voltak összeházasodva a szüleim, de régen szerették egymást, aztán jöttem én, de sajnos apám lusta ember volt, sokszor ivott. Persze ezt ne úgy értsétek, hogy erőszakos ember volt, inkább csak link. Talán még az óvoda elején volt, hogy néha-néha átjött, játszott velem, láttuk egymást, néha ellátogattam hozzá, vagy apai ágon nagyszüleim telkére, de utána szinte teljesen megszakadt a kapcsolat. A gyerektartást sosem fizette ki rendesen, amiért bíróságra is elment édesanyám, azonban ott nem sajnálták a pénzt. Kb 3 éves korom óta sosem vett nekem ajándékot szülinapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra, vagy mikulásra. Fel se hívott. Illetve pontosan 3 alkalommal hívott, abból ha jól emlékszem 2 volt karácsony. Háromszor találkoztam vele. Egyszer édesanyámnak sürgősen be kellett mennie a kórházba, mert nagyon elkezdett vérezni egy seb a lábán, erre apám átjött, taxit is szerzet neki, és ő vigyázott rám, a másik pedig mikor nagyon beteg voltam, és el kellett menni a belvárosba vmi orvosi ügy miatt, de mindenki dolgozott, és ő vitt engem. Harmadjára 2 éve találkoztam vele, az utcán. Ha nincs épp velem édesanyám, el is mentem volna mellette, annyira nem ismertem meg. Azt ígérte, hogy húsvétkor felhív, elmehetünk vmerre együtt, de nem tette. Egész életemben mindig azt mondtam, hogy utálom az apámat, alkoholista, utolsó alak, hogy ennyire nem érdeklem. Ahányszor lelki bajom volt, mindig azt mondtam, hogy gyűlölöm őt, ő tehet róla, hogy szenvedek, miatta élek, minek kellett ez, ha a továbbiakban ennyire elhanyagol? Aztán egyszer előkerültek videók a családról, és ahogy néztük őket, néhány helyen feltűntem én is. Keresztelő, szülinap, és ott volt az apám, és játszott velem, és arra gondoltam, hogy mindig őt hibáztatom, ha rossz volt valami, de a boldogságért, és a jó dolgokért, sosem mondtam, hogy köszönöm apámnak, hogy élek, és megtörtént velem, mert nélküle én se lennék. Ti hogy állnátok hozzá? Utálnátok? Megpróbálnátok vele kialakítani egy kapcsolatot? Vagy csak felejtsem el, mintha halott lenne, tartsak meg egy jó emléket róla, de én se foglalkozzak vele a jövőben, ahogy ő se velem a múltban?
2013. júl. 30. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
próbálj meg te lépni. Nem egy olyan "utolsó alak",esetleg gyengeakaratú. Szerintem teremts kapcsolatot,lehet hogy remekül kijöttök majd. Én megbocsátanák,és felkeresném.
2013. júl. 30. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Mindenki megérdemel egy esélyt. Nem tudhatod miért lett ilyen. Lehet valójában hiányzol neki, csak nem mer lépni.
2013. júl. 30. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A választ igazából te tudhatod igazán szerintem.

Jól meg kell fontolnod bárhogyan is dönts. talán adhatnál neki egy második esélyt is,de ebben az esetben tisztáznod kéne vele,hogy benned milyen mély sebeket ejtett ez az egész helyzet,hogy ő nem volt ott veled az életed fontosabb pillanataiban és,hogy hajlandó vagy neki még egy esélyt adni,de azzal most éljen is akkor. Ha látod az igyekezetét,akkor szerintem oké. De azért óvatosan ezzel a dologgal szerintem.Nekem is az egyik haverom apja alkoholista volt és most felkereste az apját.Igaz nem olyan fiatalon mint te,ő 35 évesen kereste fel az apját aki most már egy idősebb ember. Most már lasan 4 éve ismerik egymást(a haverom nem is ismerte az apját,születésétől fogva nem volt vele az apja,mert az alkoholizmusa miatt az anyja ott hagyta a haverom apját terhesen...) és sajnos az apa nem élt a második lehetőséggel.Egy szerencsétlen ember lett belőle akinek se állása se semmi.És most csak a haveromon maradt az öreg. Ő elvárja a "fiától",hogy most ő gondoskodjon róla mikor ő szarba van, bezzeg mikor a fia volt gyerek és meg kellett volna valakinek nevelnie akkor valamelyik bárban ücsörgött...

Szóval csak azért mondom,hogy jól gondold meg,de te tudod igazából ezt eldönteni.

2013. júl. 30. 22:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Igazából ezt csak te tudhatod.. nyiss felé adj egy esélyt. Majd meglátod mi lesz.. Lehet hogy tényleg nem mer lépni..
2018. jún. 2. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!