Ha leírnám a problémáimat és magamnak vigaszt egy naplóba, az nem lenne rossz?
Van pár nagy problémám. Tudom, mindenkinek vannak.
Nem is ez a lényeg.
A barátok vagy nem értenek meg, vagy érthető módon sablonokkal tudnak reagálni. A család az, aki ismer, felnevelt, onnan próbálok mindig segítséget kapni, de nagyon csúnya elutasítást szoktam kapni.
Mindenhonnan csak a rosszat hallom magamról. Tudom, hogy nem rosszindulatból, sőt, biztos néha én provokálom.
Ha valahol kiteszek magamért, tuti, hogy azt veszik észre, hogy hol a hiányosság, nem pedig azt, hogy mennyit fejlődtem a nulláról.
Ezért naplóba leírnám néha a párbeszédeket, amik jól esnének, de sose hangzottak még el, jelen állás szerint nem is fognak.
Szerintetek?
Egy emberben bízom, ő meg kiakad, hogy már megint gondom van. Amikor pedig épp két szóval segíthetne, akkor sértődik meg végképp, hagyja abba a beszélgetést vagy hajtogatja, hogy "nem tudom".
Igazából nem is döntésképtelen vagyok, csak kellene külső személy, aki kimondja, amire amúgy én is már rég kilyukadtam magamban. Ilyen nincs. Ezért gondoltam a naplóírásra. Ott párbeszédre...
Sokszor végiggondoltam, hogy az illető, akinek el szoktam mondani bánatomat, hogyan reagálhatna, hogy ne vesszünk össze. Most megszületett az ötlet, hogy amit kimondhatna, azt én leírhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!