Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha leírnám a problémáimat és...

Ha leírnám a problémáimat és magamnak vigaszt egy naplóba, az nem lenne rossz?

Figyelt kérdés

Van pár nagy problémám. Tudom, mindenkinek vannak.

Nem is ez a lényeg.

A barátok vagy nem értenek meg, vagy érthető módon sablonokkal tudnak reagálni. A család az, aki ismer, felnevelt, onnan próbálok mindig segítséget kapni, de nagyon csúnya elutasítást szoktam kapni.

Mindenhonnan csak a rosszat hallom magamról. Tudom, hogy nem rosszindulatból, sőt, biztos néha én provokálom.

Ha valahol kiteszek magamért, tuti, hogy azt veszik észre, hogy hol a hiányosság, nem pedig azt, hogy mennyit fejlődtem a nulláról.

Ezért naplóba leírnám néha a párbeszédeket, amik jól esnének, de sose hangzottak még el, jelen állás szerint nem is fognak.

Szerintetek?

2013. júl. 20. 21:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha ezzel kiadod magadból a gőzt, nyugodtan írd. De ha van egy ember, akiben 100 százalékosan bízol, neki is kiöntheted a sérelmeid. :)
2013. júl. 21. 19:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Egy emberben bízom, ő meg kiakad, hogy már megint gondom van. Amikor pedig épp két szóval segíthetne, akkor sértődik meg végképp, hagyja abba a beszélgetést vagy hajtogatja, hogy "nem tudom".

Igazából nem is döntésképtelen vagyok, csak kellene külső személy, aki kimondja, amire amúgy én is már rég kilyukadtam magamban. Ilyen nincs. Ezért gondoltam a naplóírásra. Ott párbeszédre...

Sokszor végiggondoltam, hogy az illető, akinek el szoktam mondani bánatomat, hogyan reagálhatna, hogy ne vesszünk össze. Most megszületett az ötlet, hogy amit kimondhatna, azt én leírhatnám.

2013. júl. 21. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!