Miért nő fel az ember? 21/L
azon gondolkoztam, hogy miért növünk fel? mármint a környezet elvárásai miatt? vagy mert tudjuk, hogy 18 éves korunktól felnőttnek számítunk, és így tudatosan elkezdünk felnőttként viselkedni? egyáltalán milyen egy felnőtt, hogy viselkedik?
és hogyha el lennénk zárva a külvilágtól egy lakatlan szigeten, gyerekként, és ott élnénk egész életünkben, akkor is felnőnénk agyban? vagy megmaradnánk gyereknek?
vagy ez hogy alakul ki?
Ha egy lakatlan szigeten élnél egyedül gyerekként és túl tudnád élni az életkörülményeket, akkor is felnőtt leszel egy idő után. De visszamaradott felnőtt, aki nem lesz képes a felnőttkori önálló életre. Magyarul: életképtelen felnőtt lennél.
Nem kell ehhez lakatlan sziget. Nap mint nap hallani, olvasni olyan idősebb gyerekekről akik testileg és szellemileg is visszamaradottak lettek. (a visszamaradottság nem egyenlő a szellemi fogyatékossággal)
Hogy miért leszünk felnőttek? Mert ez a sorsunk. A testünk is és szellemünk is öregszik, és sokat tesz rá a társadalmi elvárás is. Vannak ösztöneink amik minden egyes idővel gyarapodik. Vannak viselkedéseink amiket meg kell tanulnunk, együtt kell élnünk vele.
Ahogy a kisgyerek is megtanul járni, beszélni, és a wc-n pisilni, már ez is haladás afelé hogy egyszer felnőttként is viselkedjen.
Nem attól lesz valaki felnőtt mert elmegy 8-9 órába dolgozni, vagy családot alapít. Attól leszünk felnőttek, hogy tudunk önállóan dönteni, önállóan alakítani a sorsunkat. Minden felnőtt más egyéniséggel bír, ahogy minden gyerek is. Vannak felnőttek aki 50 évesen is játékosak, vidámak, sokat viccelődnek, a külsejük is inkább tinédzseri mint középkori. Ők az "örök ifjak" vagy azok akik nem érzékelik az idő múlását.(szerencsés vagyok mert én ebbe a táborba tartozom)
Vannak felnőttek akik komolyak, megfontoltak, középkorúak . Ők a "magabiztos felnőttek" akikben elég önállóság szorult hogy akár a jég hátán is megélnének..
Hogy hogyan viselkedjünk felnőttként?
Úgy kell viselkedni hogyha egyszer lepereg életed filmje előtted akkor sose bánj 1 napot sem amiét úgy éltél ahogy éltél..
81%.Olyan megható internetes idézet volt ez az utolsó mondat. :D
Mert fel kell nőni,az élet így működik.Egyébként én azt hiszem hogy azért mert felnövünk még megmaradnak a gyermeki részeink is minden ami a múltban voltunk a részünk marad,ez olyan mint egy átmeneti skála,nincs stabil pontja,vissza lehet fejlődni majd újra elérni egy magas pontot a felnőtt létben.
Ez is olyan mint a faj kérdése,csak a lépték más.
Rendelkezünk minden elődünk tulajdonságával,de minél régebbi annál kisebb arányban.Ugyanígy egy 30 éves ember sokban egyezik azzal ami egy éve volt ő maga és leheletnyi mértékben arra amikor még az anyaméhből éppen kikerült újszülöttként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!