Ez az idézet mennyire igaz?
"Amint lemondasz valamiről, megkapod."
Andy Warhol
Nagyon, de előtte akarni kell. Pl. Ha én lemondok a szaudi hercegségről, attól nem kapom meg. Ha görcsösen akarok valamit, nem kapom meg. De ha nagyon vágyok valamire, hittel és elvárással akkor talán megkapom.
De ha nagyon vágyok valamire, hittel és elvárással majd lemondok róla, mert talán az jobb lesz úgy másoknak (kb. legyen meg az Úr akarata - ilyesmi érzéssel) akkor megkapom.
Igaz hát. főleg akkor amikor az utolsó kis dns molekuládig vágyódsz utána.. És lemondasz róla, már utálsz rá is gondolni. És ahogy nem kell, máris megkapod!!
Pl.: Iszonyatosan szerelmes voltam egy srácba.. 2 évig.. Utána meg lemondtam róla, már ránézni sem szívesen néztem.. erre elkezdett rám hajtani, totál belém esett, de nekem már nem kellett, össze törte a szívem még 1x nem történhet meg.. Elég gáz végül elnyertem volna szerelmet ha még egy picit tovább várok.. a 2 évhez képest az a1-2 hónap semmi..
Megkapod.A nyugalmat.
ha görcsösen akarsz vmit csak ideges vagy nem figyelsz oda amire kéne stb.
Mi lenne ha mindig mindent magkapnánk azonnyomban?
Volt a Pasik sorozatban egy ilyen rész.Amint kimondtak vmit teljesült.Pl: "legyen száz rugom" és ott volt száz db rugo aztán vigye az ördög és jött és elvitte stb.
Nagyon rossz világ lenne ez.
Szerintem ez a dolog a "szerelem" illetve a "vágyódok valaki után" szituációra nem lehet érvényes. Két okból sem. Az egyik az, hogy mindenki szabad akarattal rendelkezik, tehát azt megváltoztatni képesek nem vagyunk. Második ok a következő lenne, az előző válaszokból kiindulva. Ha valakit nagyon akarunk teljes szívünkből, és utána lemondunk róla, akkor már nem akarjuk őt 100%-osan, tehát értelmetlenné válik a dolog.
Amúgy egyéb helyzetekre kiváló lehet ez a mondás, mégpedig azért, mert szerény véleményem szerint az a közölni valója, hogy ne akarjunk semmit sem teljes vágyunkból, mert az önzőségbe, kapzsiságba hajthat minket, mivel birtokolni akarunk valamit, amik pedig nagyon rossz tulajdonságok.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!