Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez az idézet mennyire igaz?

Ez az idézet mennyire igaz?

Figyelt kérdés

"Amint lemondasz valamiről, megkapod."

Andy Warhol

2009. okt. 18. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem mindíg igaz :(
2009. okt. 18. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Büntetésből:)
2009. okt. 18. 18:11
 3/11 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
71%

Nagyon, de előtte akarni kell. Pl. Ha én lemondok a szaudi hercegségről, attól nem kapom meg. Ha görcsösen akarok valamit, nem kapom meg. De ha nagyon vágyok valamire, hittel és elvárással akkor talán megkapom.

De ha nagyon vágyok valamire, hittel és elvárással majd lemondok róla, mert talán az jobb lesz úgy másoknak (kb. legyen meg az Úr akarata - ilyesmi érzéssel) akkor megkapom.

2009. okt. 18. 18:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igaz hát. főleg akkor amikor az utolsó kis dns molekuládig vágyódsz utána.. És lemondasz róla, már utálsz rá is gondolni. És ahogy nem kell, máris megkapod!!

Pl.: Iszonyatosan szerelmes voltam egy srácba.. 2 évig.. Utána meg lemondtam róla, már ránézni sem szívesen néztem.. erre elkezdett rám hajtani, totál belém esett, de nekem már nem kellett, össze törte a szívem még 1x nem történhet meg.. Elég gáz végül elnyertem volna szerelmet ha még egy picit tovább várok.. a 2 évhez képest az a1-2 hónap semmi..

2009. okt. 18. 19:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ez rafkós. csak annyira igaz, mint az, hogy ha meg akarsz találni valamit, akkor el kell kezdened keresni valami mást. ami szintén jogos, de ha azért kezdessz el valami mást keresni, hogy az előzőt megtaláld, akkor nem működik. itt is hiába mondassz le valamiről, attól még nem lesz a tiéd, szóval nem kell szó szerint venni.
2009. okt. 18. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül igaz!Amit nem kell megkapnod ha beleszakadsz sem fogod elérni,megkapni!
2009. okt. 18. 22:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
mikor lemondasz valamiről, elengeded magadban, talán meg is könnyebbülsz kicsit, és nem görcsölsz rajta többet...sokkal nagyobb az esélye, hogy megkapod így, mint mikor túl görcsösen akarod, és arra koncentrálsz, hogy áá nem igaz még mindig nem sikerült, miért nem sikerül..
2009. okt. 19. 17:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Megkapod.A nyugalmat.

ha görcsösen akarsz vmit csak ideges vagy nem figyelsz oda amire kéne stb.

Mi lenne ha mindig mindent magkapnánk azonnyomban?

Volt a Pasik sorozatban egy ilyen rész.Amint kimondtak vmit teljesült.Pl: "legyen száz rugom" és ott volt száz db rugo aztán vigye az ördög és jött és elvitte stb.

Nagyon rossz világ lenne ez.

2009. okt. 20. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
A szaudi herceget soha nem fogod igazán akarni, ezért nem lehet megítélni, hogy igaz-e az idézet vagy sem. Szerintem igaz, de csak akkor, ha szívből kívánsz valamit és képes vagy elengedni.
2009. okt. 21. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a dolog a "szerelem" illetve a "vágyódok valaki után" szituációra nem lehet érvényes. Két okból sem. Az egyik az, hogy mindenki szabad akarattal rendelkezik, tehát azt megváltoztatni képesek nem vagyunk. Második ok a következő lenne, az előző válaszokból kiindulva. Ha valakit nagyon akarunk teljes szívünkből, és utána lemondunk róla, akkor már nem akarjuk őt 100%-osan, tehát értelmetlenné válik a dolog.

Amúgy egyéb helyzetekre kiváló lehet ez a mondás, mégpedig azért, mert szerény véleményem szerint az a közölni valója, hogy ne akarjunk semmit sem teljes vágyunkból, mert az önzőségbe, kapzsiságba hajthat minket, mivel birtokolni akarunk valamit, amik pedig nagyon rossz tulajdonságok.

üdv

25/F

2010. febr. 7. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!