Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg egy törtető, unszimpi...

Tényleg egy törtető, unszimpi valaki vagyok/leszek?

Figyelt kérdés

Az érettet bizonyos szempontból értem csak, mert sok más téren meglepődöm, mennyire éretlen vagyok.

Érett alatt azt értem, hogy a jövőmön szoktam gondolkozni (pl. családalapítás, hivatás, esetleg kisebb dolgok is; nomeg mostanában a felnőtt családos életéről), előre tervezek.

Mindig sokat tanultam.

Van középfokú nyelvvizsgám, most felsőre gyúrok. Egyrészt a globalizáció miatt (nyissunk a világra), másrészt van bennem egy törtetés is, hogy így több esélyem van szerethető munkahelyre, normális fizetésre.

Egyetem alatt a kötelező szakmai gyakorlaton felül szándékozom teljesíteni, ezen felül projektekben részt venni, szakkollégiumba csatlakozni.

Szeretek még önkénteskedni is.

Ezen felül próbálom magam fejleszteni sportban, hobbiban, érdeklődési körökben.

Sok ember szerint törtető vagyok és így nem tudom kiélvezni a fiatalságomat. Mitöbb, mindigis népszerűtlen leszek.

Szerintem pedig nekem ez az értékrendem.

Szerintem fontos kell, hogy legyen a teljesítmény, annyi kitétellel, hogy ne (csak) a külső világ (szülők, tanárok stb) várja el, hanem az illető maga is akarja, másrészt meg kell tanulnunk megbocsátani magunknak.

Szeretek küzdeni, elérni valamit, legyőzni magamat, és bevallom, másokat is (utóbbival is SZERINTEM csak akkor van baj, ha tisztességtelen lapokkal játszol).

Szerintetek?

2013. júl. 10. 21:46
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Nem akarok megváltozni, viszont tudom, hogy addig ad1 sehova nem fogok beilleszkedni, ad2 vissza fogom sírni a fiatalságomat.
2013. júl. 11. 17:25
 32/44 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz megváltozni, akkor meg miért rinyálsz? Vagy elfogadod magad ilyennek, vagy megváltozol. Neked kell döntened.
2013. júl. 11. 19:13
 33/44 A kérdező kommentje:

Azért ezt nem olyan könnyű csinálni, mint mondani.

Meg KELL változnom, de lehetetlen feladatnak látszik.

2013. júl. 11. 19:37
 34/44 anonim ***** válasza:
Semmi sem lehetetlen. Ezzel csak magadat áltatod. Ha nagyon megakarsz, akkor meg fogsz változni, és pont. Számomra az tűnt lehetetlennek, hogy megtanuljam lesz*rni mások véleményét, és csak magamnak megfelelni. Aztán rávettem magam, és idővel sikerült átállnom erre. Neked is csak erre lenne szükséged. Hogy magadnak megfelelj.
2013. júl. 11. 21:36
 35/44 A kérdező kommentje:

Az sokszor nem megoldás.

Nálam sok esetben nem lenne megoldás.

2013. júl. 11. 22:03
 36/44 anonim ***** válasza:
53%
Hát cseszd meg! Ha így állsz hozzá, akkor tőlünk mégis mit vársz? Már bánom hogy akár egy betűt is pazaroltam neked válaszadásra. És rohadtul meg tudom érteni azokat akik nem bírják az arcod. Várom hogy lepontozz.
2013. júl. 11. 22:24
 37/44 A kérdező kommentje:

Remélem, családodban, ismerősi körödben lenne empátiád egy ilyennel szemben.

Szerintem teljesen természetes, hogy adott valaki, akinek meg kell változnia, és évekig nem tudja rávenni magát.

2013. júl. 12. 09:53
 38/44 anonim ***** válasza:
Ismerek ilyen embert. És ha hiszed, ha nem, pont az segített neki, hogy úgymond "lecsesztem". Empatikus meg egészen addig vagyok, amíg el nem pattan az agyam. Ha minden normális mondatomra rácáfolsz, hogy miért nem sikerülne, vagy indokot sem adsz csak szimplán rávágod, hogy nem, akkor ne várj mást. Segíteni akartam, de úgy látom te is azok közé tartozol, akiken egyszerűen nem lehet.
2013. júl. 12. 11:21
 39/44 A kérdező kommentje:
És sikerült megváltoznia az ismerősödnek? Hogyan bírta ki a folyamatot, mialatt változott?
2013. júl. 12. 19:30
 40/44 anonim ***** válasza:

Sikerült neki. Bár nem volt könnyű, ahogy te is mondtad. Hónapokba tellett, De megérte. Elhatározottság kérdése az egész. Higgy magadban. Ha te elfogadod, és szereted magad olyannak, amilyen vagy, akkor változik a kisugárzásod, az emberek rólad alkotott véleményével együtt. Ha te megbékélsz magaddal, mások is megfognak, és többen lesznek melletted.

Ha ebbe is belekötsz, agyon verlek egy üveg ásványvízzel.:D

Más lehetőséged nagyon nincs. Amúgy zerinted eddig azért pofáztam, mert rosszat akarok?

2013. júl. 12. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!