Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez egy betegség? Miért vagyok...

Ez egy betegség? Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Ha kimegyek az utcára kutyát sétáltatni (akár este akár reggel), és meglátok egy 'sötétebb' alakot, elkezdek pánikolni. Sötétebb alakon értem: cigány, csöves, berúgott, arab, albán stb. Félek egyszerűen hogy belémkötnek vagy megerőszakolnak... Amikor közelítenek felém felgyorsul a szívverésem. Amikor a kutyám meglátja őket, ő leblokkol, lefekszik a földre miközben morog rájuk, nekem meg húznom kell őt el onnan ezért nagyobb a valószínűsége hogy belémkötnek.. Nagyon félek. Mit tehetek? Megvédeni nem tudnám magam.

15/L

2013. júl. 6. 20:29
 1/1 anonim ***** válasza:
67%

Ne menj egyedül! Vagy csak olyan helyre, ahol sok ember van. A pánikod nem alaptalan, a mi városunkban is rengeteg az ilyen és gyakran ismerőseimtől hallok vissza rémsztorikat.

Én nem vagyok félős, de próbálom kerülni a veszélyt, ezekkel a módszerekkel.

Ha meg mégis egyedül vagy, mindenképp próbáld meg lenyugtatni magad, nem minden sötét ember a sátán teremtménye, cigány (nem vagyok rasszista egyébként) egyedül nem támad (max beszólogat), a csöves és a berúgott általában egy ugyanazon ember, ő nem fog bántani téged, simán el tudsz menekülni előle. A részeg embernek nagyobb gondja is van nálad, de ha mégis bántani akarna, előle is el tudsz futni. Nem részeg csöves pedig kevés van, de ők valószínűleg "jófejek", nem akarnak bántani téged. Arab, albán felénk nem nagyon van, inkább románok (ők nem törődnek velem), róluk nem tudok nyilatkozni.

Ha veszélyes embert érzel a közeledben, ne nézz rá (de ne feltűnően kerüld a tekintetét), tegyél úgy, mintha ott se lenne, magabiztosan sétálj el mellette, vagy kezdj el valami mással foglalkozni (telefonodat nyomkodni, cipzárodat, hajadat igazgatni), ez kicsit le is nyugtat. Ha beszól, utánad füttyög, tégy úgy, mintha meg se hallottad volna. Esetleg tarts magadnál paprikasprét, hogy tudd használni önvédelemre.

Ha komolyan veszélybe érzed magad, hívj fel valakit (rendőrséget nem igazán jó ötlet, mert tudod mi van, ha még se...) így az illető tudni fog rólad, hogy valami gond lehet.

Ha sötét van és egyedül kell hazamenned, akkor is próbálj olyan helyen menni, ahol ismerősök laknak, vagy sok az üzlet, kocsma, ami nyitva van (nem tudom mekkora a városod), soha ne dugd be mindkét füledet, de a legjobb, ha nem is hallgatsz zenét. Gyorsan haladj, céltudatosan, mint aki mindjárt odaér, esetleg a kulcsodat is előveheted, de használhatod a telefonos módszert is.

Hát én saját tapasztalatból ennyit tudtam, a mi városunk sajnos nem egy békés hely ilyen téren, a legfontosabb tehát, hogy hallgass az ösztöneidre és ne legyél egyedül! :)

16/L

2013. júl. 6. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!