Az a gond, hogy mostanába mindig rossz a kedvem, nem örülök semminek, fáradtnak érzem magam és elég sokszor rajtam van ez. Ez azóta van mióta elkezdtem ezt a középsulit kb, de nem tudom pontosan ez e az oka. Légyszi valaki nem tudna segíteni?
Kedves Kérdező!
Valószínűsíthető okok:
-növésben vagy (rengeteg energiába kerül ilyenkor akárcsak a szemedet is nyitva tartani, nem hogy tanulni, igaz?)
-nem úgy ment a középiskolai beilleszkedés, mint szeretted volna
-nem úgy megy a tanulás, ahogy szeretted volna
-nincs igazán kivel megbeszélni a dolgaidat
-nem találtad meg az eddig megismert keretek között (iskola, fakultáció, család) ami örömet okozna.
Nos. Nem tudom, a fenti okok közül valamelyik talált-e, vagy hangsúlyos-e. Természetesen a fenti -lehetséges- okok magukban hordják a tőlük megszabadulás útját is:
- egyél egészséges, élő dolgokat, ne egyél gyorskaját, sportolj, aludj amennyit tudsz,
-keresd meg azt a csoportot, ahol szeretnek. Akik elutasítanak, azoknál ne erőlködj,
-tanulj meg tanulni,
-keress barátokat, olyanokat, akivel kijösz és egy húron pendülsz. Kezdetnek ez is jó,
-általában tágítsd a világod, járj olyan helyekre, ahova eddig nem és csinálj olyasmit, amit eddig nem (legális dolgokat értek itt).
Ne legyenek illúzióid avval kapcsolatban, hogy milyennek kellene lenniük a dolgoknak. Próbáld élvezni, ami van, és ne tedd magad boldogtalanná valótlanságok kergetésével.
Ha nem talált a fenti írásom, bocs. Helyesebb megoldáshoz több információra van szükségem.
Üdv R.
Igenn, ez a rövidtávú memo:)
De az eredeti kérdésre válaszolva valami vitaminhiány is okozhatja a fáradtságot. Próbálkozz kálcium-magnéziummal, hátha az segít!:)
Kedves Kérdező!
Nekem is vannak gondjaim a rövid távú memóriámmal -ööö, vagy ezt mondtam már?
Nem biztos, hogy a Tieddel van -csak nem minden körülmény között jut eszedbe, amit szeretnél. Vizsgán eszedbe fog :D
Ginko biloba, jóga és megfelelő elektrolit-háztartás segít, a fenti válaszadóknak igazuk van. Ja, és ne gyötörd magad, ha nem jut eszedbe valami.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!