Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy nevezik azokat az emberek...

Hogy nevezik azokat az embereket akiket nagyon megfog és elgondolkodtat például egy szöveg, és képesek azon agyalni több órán át?

Figyelt kérdés
Nem biztos, hogy létezik ilyen tulajdonság, de ha igen, nagyon érdekelne, ugyanis én is ilyennek tartom magam. Esetleg vannak itt hasonló jellemű személyek?
2013. júl. 4. 22:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Úgy hívják, hogy magamfajták. :)

Egyébként hogy van-e valami megnevezés, azt nem tudom. Talán filozófikus? Nem tudom, van-e ilyen szó.

Mindenesetre, ha van szabadidőm, én is imádok gondolkodni dolgokon. Csak egy helyben ülve, akár órákon át.

Te miken szoktál gondolkodni? :D

2013. júl. 4. 23:32
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a magamfajta az mást jelent. Szeretek gondolkodni, de az embereket is szeretem : )
2013. júl. 4. 23:35
 3/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én is szeretem az embereket, ne gondold, hogy egy ilyen elvont ember vagyok, akinek nincs igénye társaságra, csak magában elvan, és gondolkodik. De minden nap legalább 1,5-2 órát ezzel töltök el. Ettől még szeretem az embereket, vannak nagyon jó barátaim, járok bulizni, meg miegymás, amit elvár a társadalom.

2013. júl. 4. 23:38
 4/14 anonim ***** válasza:
A gondolkodó ember.
2013. júl. 5. 00:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Én leginkább dalszövegeken, vagy könyveken, de az is előfordul hogy csak úgy a semmin, aminek nincs sok értelme, de mégis :) nem tudom.. néha a végtelenen, hogy mi van mindenen túl, a galaxisokon túl, és hogy valójában milyen pici, jelentéktelen lény az ember... Ez a tulajdonság nagyon idegesítő is tud lenni, mert nem tudok aludni tőle :)
2013. júl. 6. 00:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Álmodozó.
2013. júl. 6. 09:49
 7/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Egyszer össze kéne szedni tíz hozzánk hasonló embert, és egy napot együtt tölteni, és ezeket a dolgainkat megbeszélni. :D

Én is szoktam hasonlóakon, meg néha azon, hogy milyen lehetne egy tökéletes társadalom (eddig nem jöttem rá, de egyszer rá fogok), amiket elrontottam az életben, illetve bármit meglátok ami érdekel, szinte mindenen el tudok gondolkodni pár órát, és valami érdekeset kihozni belőle.

2013. júl. 6. 10:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Olvass Platóntól és Arisztotelészről, vannak jó írásaik államelmélet terén. Platón társadalomfelosztása egészen hasonlít az ősi India társadalmához, szóval nem árt ha arról is olvasol. Bár a mai időkben ezek semmiképp sem hasznosíthatók. Mai időkben nem lehet tökéletes társadalmat csinálni. Sőt talán soha, a gyakorlati kivitelezés mindig romlik az elméleti elképzeléshez képest.
2013. júl. 6. 13:23
 9/14 anonim ***** válasza:
Na, végre valaki aki olvasta Platon Államát :)
2013. júl. 6. 13:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Na, ezeket majd elolvasom. :)
2013. júl. 6. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!