Mi értelme van az életnek? Megszületünk élünk meghalunk. és ez annyira monoton nem? Most komolyan gondoljatok bele megszületsz nemzesz gyereket aztán meghalsz és a gyereked is ugyanezt a kört lejárja meg az ő gyereke is. Nah erre adjatok választ!
lényegében én is ezt vallom mint amit a kérdező.
megszületünk majd kb 20-23 éves korunkig azért tanulunk, hogy utána nyugdíjas korunkig dolgozzunk azért, hogy este tető legyen felettünk és tudjunk venni magunknak kaját. majd elmész nyugdijba (feltéve ha megéled) ott pedig szenvedsz mert má tök öreg vagy..utána meghalsz.
én megfogadtam, h nekem evégett sem lesz gyerekem mert nem akarom, hogy szenvedjen ő is. igen vannak jó pillanatok de
úgy érzem ez nem elégíti ki a sok negatív dolgot amit az élet ad. én 40-45 évesen megszeretnék halni h ne kelljen a betegségekkel szenvednem.
19/f
Hát nekem van értelme. :D Bár lehet hogy azért, mert úgy tervezem, hogy kimaradok ebből a körfogrgásból- eszem ágában sincs gyereket szülni. Nekem az élet értelme, hogy legyen egy igazi, kétszemélyes családom (én+A pasi) és hogy azt csinálhassam ami nagyon érdekel. És minnél jobb eredményeket érjek el benne! Ez az élet értelme. Meg az is amikor csak szimplán jól érzem magam amíg nézem a szép őszi tájat (nem ezt a ronda szelet :( )
18L
Lehet, hogy nyálas és romantikus, de ahogy végigolvastam a válaszokat, szerintem s szeretet az élet értelme. A szüleid iránt érzett, a barátaid iránt érzett, a szerelmed iránt érzet, a gyereked iránt érzett.
Nehéz és küzdelmes életet élünk, perpillanat én sem rajongok érte, mert totál szerencsétlenül érzem magamat.(Ma egyszerűen semmi nem jött össze.) De ettől még tudom, hogy ez csak egy rossz passz és örülni tudok neki, ha az a szeretet amit másnak adok "kivirágzik" megérti a másik, hogy rám számíthat. És részemről vannak olyanok akik ezt viszonozzák is.
Elértem arra a pontra, hogy nekem szerelemre is szükségem lenne. És ettől tudok nagyon szenvedni, hogy nincs. De azért élek, azért teszek, azért beszélek, ismerkedek, hogy legyen...
Talán sok ezer év múlva leszünk annyira okosak, hogy a metafizika rejtelmeibe betekintést nyerjünk, de jelenlegi tudásunkkal erre esélyünk sincs. Talán ha meghalunk megértjük mi értelme volt. Vagy lehet, hogy egyszerűen csak megszűnünk létezni és sosem tudjuk meg mi értelme van az életnek. Az is lehet, hogy nincs is értelme.
Számomra az élet nem élvezet, de nem is csak szenvedés. Próbálom leszarni a realitást és azzal foglalkozni ami érdekel. Olvasgatok, válaszokat keresek, kikapcsolódom, és közben próbálok gondolni a jövőmre, mert semmi kedvem híd alatt lakni (ott ugyanis nincs net :)).
Tehát nem valószínű, hogy a kérdésedre választ kapsz valaha is, de ha csak alszol, dolgozol, eszel, akkor az életed kb annyira tartalmas mint egy zombié. Lehet hogy ennek is annyi értelme van mint teljes életet élni, de jól érezni nem fogod magad közben és a végén semmit sem fogsz megérteni.
Hát aki csak dolgozik, eszik, alszik, dolgozik, eszik, alszik....stb annak tényleg sz.r lehet.
Én szerencsére, optimista ember vagyok :D Én megtudom látni bármiben is a szépet, a jót...tudok örülni a napfénynek, a friss levegőnek, a barátaimnak, az ősznek, annak hogy van családom...stb. Én pl. tudok annak örülni hogy megint füvet kell nyírni, mert tudom hogy a fű csak akkor nő ha jól érzi magát :D
És felbosszantani is csak nagyon nehezen lehet. Nagyon ritkán borulok ki és általában nem is idegesít semmi se és nem szoktam semmi miatt izgulni. És nem azért mert nem történik velem semmi :D hanem mert nincs miért idegeskedni... "kár a gőzért" :D
velem is történtek már rossz dolgok, de mindig a pozitiv oldalát néztem. 20 éves vagyok, haltak meg már rokonaim, ismerőseim soha nem sírtam egy temetésen sem. Miért sírnék? Azzal senkinek se lesz jobb. Anyám szokta azt mondani " Neki már nem fáj semmi".
És kisebb dolgoknál is így vagyok..mindig a jo oldalát kell nézni a dolgoknak...
Peches napokon, csak nevetek magamon. :D
Persze én nem saját pénzből fizetem a számlákat és nem kell azon törnöm a fejemet hogy mit eszek holnap...lehet hogy eljön majd ez az idő is....ki tudja...eddig sem kaptam meg mindent amit szerettem volna, de így tanulja meg az ember az életet és egyébként is nem az a fontos hogy mije nincs az embernek hanem hogy mije van!!!! Változtatni meg mindig lehet. Csak elég mersze legyen az embernek hozzá!!!
Tudósok szokták azt mondani, hogy az ember (és az összes többi állat) életének az értelme a fajfenntartás. :D Ez igaz is, és egyébként fontos hogy ezen kívül legyen valami más célja is. És a célok mindig változnak...ha elérted amit szerettél volna, jönnek újabb dolgok...ÉS EZ A JÓ.
És meg kell találni azt az elfoglaltságot amiben örömedet leled...
Van aki szeret horgászni, reggel még napkelte előtt kiülni a tópartra és nézni hogy kel fel a nap.
Van aki utazni szeret, megismerkedni más emberekkel, tájakkal, kultúrákkal.
Van aki segít másokon, mert szereti látni az emberek szemében a hálát,köszönetet és tudni hogy tett valamit.
Van aki verseket ír, zenél, fest és ebben fejezi ki magát.
És van aki csak belenéz kutyája, gyereke szemébe és tudja van értelme az életnek.
(rám az összes igaz :D bár az utolsonál csak a kutya)
Szoval mégegyszer mondom, nem tudom megérteni az embereket....anyi szép és jó van a Földön....csak meg kell látni!!!
ahogyan Nietzsche mondta:
"Még mindig a legműveltebbek kiváltsága annak ismerete például, hogy az embernek idegrendszere van, nem pedig 'lelke'."
És hagy írjak még egy idézetet, egy picivel hosszabbat:
"Egyszerű elfogadni, hogy a lélek örökké él
Hogy mindig van folytatás, mindig van új remény
Pedig mikor a szíved megáll, az tényleg a vég
Nehezen felfogható a teljes megsemmisülés
...
Korlátokat emel köréd sok beléd nevelt téveszme
A túlvilágról szóló sok hazug tündérmese
Miért élne tovább a lelked, mint az azt bezáró test?
Pusztulásod eljöttekor ne várj egy új kezdetre"
szóval szerintem nem kell az életbe semmi természetfeletti vagy magasztos dolgot belemagyarázni, megszületünk, élünk, aztán amikor elhasználódnak a szerveink, elpusztulunk. persze senki nem tudhatja, hogy hogy is van ez az egész valójában, de nekem ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!