Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet kezdeni erős antiszo...

Mit lehet kezdeni erős antiszociálissággal és szociális fóbiával?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok,fiú. Mindig is zárkózott,magamnak való voltam,pár közelebbi haverom van,akivel tudok ide-oda menni. Viszont! Ez a szociális fóbia egyre jobban kirajzolódik. Régebben szerettem a családi összejöveteleket,szerettem beszélni a közeli rokonokkal meg ilyenek. Mostanra ha esetleg nagynéném,nagyszüleim stb. eljönnek,rosszul érzem magam a nagy társaságban. Nagyszülőkkel külön,külön elvagyok,de ha mindenki ül egy asztalnál,kerülöm. Régebben ez nem így volt. Suliról nem is beszélnék,ott még rosszabb. Ez már nagyon súlyos ugye?

Tudok ellene valamit tenni?

2013. jún. 23. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálam ugyan ez van, eddig nem tudtam mit kezdeni vele.
2013. jún. 23. 15:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Az antiszociálisságod felejtsd el!!! Nem vagy az...

Írhatsz, ha gondolod!

2013. jún. 23. 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:
nyugi,én is utálom a családi összejöveteleket mert vagy unalmasak vagy veszekedés vagy szivatas van. De én ezen kivül másokra is allergiás vagyok,pl. a plázaku.vákra meg a k.cs.gökre,gonosz nézésű vén banyákra a buszon és még sorolhatnám...
2013. jún. 26. 20:16
 4/6 anonim válasza:
Én is ugyanígy érzek. Idén kezdtem el dolgozni árufeltöltőként és csak az első munkanapon vettem észre, hogy mennyire elszoktam az emberektől... kb fél óra után majdnem kirohantam az üzletből...nem tudom, hogy mit lehetne csinálni ezzel, nekem néha az segít, ha pár percre elbújok a raktárban...-.- Én is kíváncsi vagyok egyéb ötletekre...18/L
2013. júl. 11. 23:56
 5/6 anonim válasza:
Szia! Nálam is ugyanez a helyzet. Ha családi összejövetelek vannak, mindig keresek valami kibúvót, és elmenekülök otthonról, mert annyira nem bírom.
2013. júl. 20. 14:20
 6/6 anonim válasza:

Szia te inkább aszociális vagy és az egész más dolog.

Az aszociális jellemzői: társadalmi érzék nélküli, társaságkerülő, betegesen zárkózott, szociális szempontokat figyelembe nem vevő, közösségellenes

Az antiszociális megfogalmazása:normális ember tökéletes másolatát, amely egy az épelméjűséget tükröző álarccal rejti el belső emberi hiányosságait. Bár őszinte, intelligens és sokszor jó társaságnak is bizonyul, ez mind felületes, ugyanis a pszichopata ember nem képes őszinte érzelmeket érezni. Ez egy fajta védekező mechanizmusa a pszichopatának, amellyel akár 100 százalékos életet tud élni anélkül, hogy bárki gyanítaná mit rejt az álarca. A pszichopata képtelen a neurotipikus emberek gondolkodását megérteni. Az épelméjűség álarca mögött a pszichopata érzelmi szerkezete összeomlott.

Összefoglalásképpen, határozottan elkülönítik pszichopatát más, akár szenvedély betegségben szenvedő egyéntől, vagy személyiségzavaros bűnözőktől. Úgy jellemzik a pszichopatát, mint intelligens egyént annak ellenére, hogy a kudarcot és a pusztítást keresi minden ok nélkül, amit talán még maga a pszichopata sem ért. Ezt szociális öngyilkosságnak nevezik. A pszichopata valahol mélyen élvezi a helyzetet, ha bajba kerül.

2013. dec. 14. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!