Mit lehet kezdeni erős antiszociálissággal és szociális fóbiával?
17 éves vagyok,fiú. Mindig is zárkózott,magamnak való voltam,pár közelebbi haverom van,akivel tudok ide-oda menni. Viszont! Ez a szociális fóbia egyre jobban kirajzolódik. Régebben szerettem a családi összejöveteleket,szerettem beszélni a közeli rokonokkal meg ilyenek. Mostanra ha esetleg nagynéném,nagyszüleim stb. eljönnek,rosszul érzem magam a nagy társaságban. Nagyszülőkkel külön,külön elvagyok,de ha mindenki ül egy asztalnál,kerülöm. Régebben ez nem így volt. Suliról nem is beszélnék,ott még rosszabb. Ez már nagyon súlyos ugye?
Tudok ellene valamit tenni?
Az antiszociálisságod felejtsd el!!! Nem vagy az...
Írhatsz, ha gondolod!
Szia te inkább aszociális vagy és az egész más dolog.
Az aszociális jellemzői: társadalmi érzék nélküli, társaságkerülő, betegesen zárkózott, szociális szempontokat figyelembe nem vevő, közösségellenes
Az antiszociális megfogalmazása:normális ember tökéletes másolatát, amely egy az épelméjűséget tükröző álarccal rejti el belső emberi hiányosságait. Bár őszinte, intelligens és sokszor jó társaságnak is bizonyul, ez mind felületes, ugyanis a pszichopata ember nem képes őszinte érzelmeket érezni. Ez egy fajta védekező mechanizmusa a pszichopatának, amellyel akár 100 százalékos életet tud élni anélkül, hogy bárki gyanítaná mit rejt az álarca. A pszichopata képtelen a neurotipikus emberek gondolkodását megérteni. Az épelméjűség álarca mögött a pszichopata érzelmi szerkezete összeomlott.
Összefoglalásképpen, határozottan elkülönítik pszichopatát más, akár szenvedély betegségben szenvedő egyéntől, vagy személyiségzavaros bűnözőktől. Úgy jellemzik a pszichopatát, mint intelligens egyént annak ellenére, hogy a kudarcot és a pusztítást keresi minden ok nélkül, amit talán még maga a pszichopata sem ért. Ezt szociális öngyilkosságnak nevezik. A pszichopata valahol mélyen élvezi a helyzetet, ha bajba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!