Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerinted melyik a jobb, ha...

Szerinted melyik a jobb, ha magadra gondolsz vagy másokra?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy például életveszélyes helyzetben..Magadat mentenéd,vagy segítenél másokon,amibe te lehet belehalnál?
2013. jún. 22. 22:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes és függ a körülményektől. Ha indirekt módon kell döntenem erről, (tehát nem látom, hogy pontosan ki hal meg és hogyan, csak meghal) akkor biztosan magamat választom. Ellentétben ha ismerem az illetőt és tudom mennyire fog szenvedni, illetve mi lehetett volna belőle akkor már csak a személytől függ, hogy beadom-e magamat. Ha sajnos nem találom elég értékesnek, biztosan magamat választanám.
2013. jún. 23. 13:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Először én "legyek rendben", mert ha nem ez a helyzet, akkor nyilván nem tudok segíteni másokon sem. Akkor tudok másokon segíteni, ha magam is jól vagyok.

Látom, itt többen függővé teszik attól, hogy ki a szóban forgó másik ember: rokon vagy idegen. Ezt alapvetően én is így gondolom, de azért igenis sajnos van olyan szélsőséges helyzet és körülmények, amikor már a rokon SEM számít; pl. a holodomor idején, amikor a szülők megették(!) a gyerekeiket stb...

Persze mindez személyes vélemény, nem kell vele egyetérteni.

2013. jún. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!