Mit gondolsz, a robotokkal valóban egy jobb és kiegyensúlyozottabb életünk lehet majd, és milyen hatással lenne a társadalmunkra?
Elgondolkodtam a robotokkal kapcsolatban és nekem tetszik az ötlet, miszerint sok terhet levesz majd az ember válláról. Értem ezalatt a fizikai munkát (veszélyes helyeken) stb, vagy éppenséggel választhatunk majd magunknak robot partnert is! A cikk szerint 2050-re már a megszólalásig hasonlíthatnak majd az emberre. Gondoljunk csak bele, mennyi energiát, pénzt, stresszt és negatív élményt spórolhatunk meg, ha nem hús-vér nővel kell, majd "bohóckodni", h ágyba vihesse az ember :D Akár teljesen kiválthatná őket. Amíg dolgozik az ember, szépen szögre lehet akasztani és max akkor csal meg, ha kölcsönadod egy haverodnak :D Előre bocsátkozom, h csak is a tények és a józan ész szemszögéből "vizsgáltam" a kérdésemet.
Pár link: [link]
http://www.youtube.com/watch?v=cFVlzUAZkHY
Vélemény?
A modern társadalmakban minden találmány és szabadalom nem túl jó/vagy éppen elég rossz kezekbe került mindig is,bizonyos magasabb rétegek nem engedik hogy az alsóbb réteg emberei
ehhez hozzáférhessenek vagy egy nagyon lebutított kiadást "dobnak" csak az ilyen hétköznapi emberekhez,ezalatt akik igazán mozgatják a játékot azok a legnagyobb nyertesei a fejlődésnek,különböző szektorok igazgatói,felsővezetői,katonaság.
Az ember mindig is ilyen volt és ilyen is marad,az életünk
természetességét nem robotok által fogjuk visszakapni,minden technikai fejlődés inkább az átlagember
életének megnehezítését szolgálja.
Egyes Multinacionális cégeknél jóformán semmit nem tehetsz ha nincs mágneskártyád,vagy másokat kell megkérned ha valami dolgod van a munkán kívül.Ezekben a komplexumokban lépcsők százait kell meglépned,rengeteg ajtón átmenned,mindenhol levizsgáló szerkezetes biztonságiak.Papírokat kell írnod minden nap.
Bemész bankokba,máris egy panelhez kell menned ami kérdések után megadja a sorszámod...stb sorolhatnám.
Az emberi robotok hosszútávon szintén roncsolják mindazt ami minket emberré tesz,százezer évek alatt együtt alakultunk a nőkkel,a nők rengeteg természetes jelet bocsátanak ki ami hat ránk,ha egy robottal kerülünk szembe
akkor az egészből kiszáll a természetesség,ez csak azoknak lesz jó akik nem mernek a nőkkel foglalkozni,de tanulni biztos nem robotoktól fognak ezek az emberek sem.
Maximum azt hogy hova lehet dugni,meg mit lehet szopogatni vagy nyalni egy hideg test utánzaton.
Igen, a hollywoodi szuperscifik mint ezt nyomják. Csakhogy arról feledkeznek meg, hogy azok a robotok értelemmel rendelkeznek már. Te most pedig azt vázoltad fel, hogy lehetne őket rabszolgaságban tartani. Vagy őket nem illetné szabad akarat?
Nem tárgyak lesznek, hanem érző élőlények.
Már ma is rengeteg mindent végzünk robotokkal. Merthogy nem csak az androidok számítanak robotnak.
Például a bányákban alig dolgoznak emberek. Pont azért, mert veszélyes, no meg mert az emberi munka jóval drágább! Rengeteg nagy gyárban a szalagmunka jelentős részét, nyilván ami az adott technikai lehetőségek mellett automatizálható, robotok végzik. Például hogy készül egy autó? http://www.youtube.com/watch?v=82w_r2D1Ooo
A különféle munkákat egyébként szerintem kb. sehol nem fogják emberszabású robotok végezni. Mert minket ugyan köt az, hogy ilyen az emberi test, de ha egy robotot akarok építeni egy adott munkára, nyilván olyat csinálok, ami sokkal, sokkal alkalmasabb rá. Mondjuk kisebb vagy nagyobb, gurul, esetleg meg tudja magát emelni pár méterre.
A robotszexről egyébként az a véleményem, hogy marhaság. A szex attól szex, hogy két EMBER kell hozzá. Na jó, minimum kettő :D Ha robottal csinálod, legyen bármennyire is emberi formája, az csak segédeszközzel való maszturbálás.
Ha az 'Én, a robot' filmbeli világra gondolsz, akkor az első látásra vonzó, de szerintem hosszú távon tunyulásba, butulásba és dekadenciába viszi az emberiséget.
A másik, amit már írtak is, hogy semmi sincs ingyen. Ha kifejlesztik az ilyen humanodiokat, vagy legalábbis a mesterséges értelem ilyen szintjét, akkor azt jó pénzért lehet csak megvenni, és meg fogják kérni az árát.
A harmadik, hogy egy új gazdasági és társadalmi rendszer kellene hozzá, mivel a jelen gazdaság alapja az emberi munka. A munkaerő piacára épül minden más. Ha a robotok ingyen dolgoznak majd helyettünk, akkor összeomlik a gazdaság.
A robotszex meg egy vicc. Nem lenne sokkal több bármelyik ma is kapható segédeszköznél.
Amúgy én is Asimov rajongó vagyok, tetszik a világ, amit leír a novelláiban, de ha ész nélkül vezetnénk be, annak katasztrófa lenne a vége.
Egész addig oké, amíg ki nem találják az idegsejt alapú procikat vagy más hasonlókat, aztán a robotok egyszercsak öntudatra ébrednek...
Onnantól a sztori gondolom ismerős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!