Szerintetek, hogy hozzam össze? Mit tévő legyek?
Most érettségiztem. Az eddigi életem elég száraz és unalmas. Nincsenek barátaim, nem jártam bulizni és még barátnőm sem volt, ez mind kimaradt a tinédzser koromból. 19 éves fiú vagyok. Most érettségi után szeretnék teljesen új életet kezdeni.
2 lehetőségem van.
Az első, hogy nappali tagozatos OKJ képzésre megyek (Budapestre) és összehaverkodok az osztálytársaimmal és a többi kialakulna magától. Viszont én vidéken lakom, ezért napi kb. 3-3,5 órát kellene utaznom, ezen felül várakoznom is kéne (ez az 1 órától egészen 2-3 óráig is nyúlhat). Az utazás költsége havonta úgy 15 ezer Ft lenne amit a szüleim állnának. Ez mellett nem igazán tudnék munkát vállalni, ill. nyelvet tanulni pedig mind kettő célom lenne szeptembertől. Kollégiumba nagy eséllyel nem kerülnék be.
Ja igen, hétvégente nem igazán tudnék eljárni bulizni mivel a szüleimnek nincs rá pénzük.
A második lehetőség, hogy ugyan ebbe az iskolába esti képzésre mennék. Ez mellett alkalmi/teljes munkaidős munkát eltudnék vállalni, ill. az angol tanulásra is lenne időm. Heti 2-szer kellene csak bejárnom.
A gond ezzel a variációval, hogy félek, hogy így nem tudnék ismerkedni, bár ez nem teljesen kizárt csak még nem látom benne erre a lehetőséget. Én ez felé hajlok inkább, mivel 2-3 év múlva kiszeretnék menni Angliába. Ugye ehhez kell pénz és angol nyelv.
Ellenben már szükségem lenne kikapcsolódásra, lazításra. Az egész tinédzser koromat egyedül töltöttem. Sokszor bekattanok és ilyenkor hihetetlenül ingerlékeny tudok lenni. Itthon egyenesen rühellek már lenni, mert már annyit voltam itt.
Igazából szinte minden a második variáció mellett szól, ismerkedésre szerintem így is lenne lehetőség csak még nem igazán látom benne.
Véleményetek, ötletek?
Először is én azt mondom, hogy mindenképp próbáld meg a kollégiumot, mert az is egy nagyon jó helyszíne az ismerkedésnek. Meg kolleszesnek lenni az valamiféle életérzés is! Az biztos, hogy sosem fogod elfelejteni, hogy milyen volt az ott eltöltött idő.
Másodszorra a második variáció mellett te magad is több érvet sorakoztattál fel, de szerintem melóhelyen is lehet új kapcsolatokat kiépíteni. Szerintem fel kéne állítanod magadban egy sorrendet, hogy jelenleg mi a legfontosabb neked, és az alapján dönteni!
Köszönöm a választ!
A kollégiumot, azért nem tettem a lehetőségek közé, mert anno a bátyám megpályázott több kollégiumot is, de nem jött neki össze. Anyagi helyzetünk nem rózsás, de mivel csak ketten vagyunk testvérek és mind két szülőnk dolgozik, ezért nagyon kicsi az esélye (nulla), hogy támogatottra bejussak. Drágábbra pedig nem futná a szüleimnek. Maximum 15-20 ezer Ft-ot tudnának ráfordítani és akkor még költőpénz stb., bár így vállalhatnék diákmunkát is.
Számomra nem éri meg azt a rengeteg papírmunkát. Anno a bátyám sokat szenvedett ezzel és nem jött neki össze, azóta, ha jól tudom még talán szigorították is a feltételeket.
Bocsi, hogy csak most válaszolok neked, de így sikeredet! ^^"" (én vagyok az első! :D )
Nem rokon, aki pesti? Segíthetne lakást szerezi, valami olcsóbbat, addig pedig meghúzódhatnál nála is.
Egyébként én biztos vagyok abban, hogy ha nem jársz el mindenhová akkor is ki tudsz új kapcsolatokat építeni, akik majd úgy is belevisznek a sűrűbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!