Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van bennem előítélet a...

Miért van bennem előítélet a kövér emberekkel szemben?

Figyelt kérdés

Valamiért élvezettel tölt el, ha beszólhatok ezen az oldalon nekik, mert úgy érzem, hogy jobb vagyok náluk. Sőt, a való életben is így van, csak ott ugye nem fogok egy vadidegent leszólítani... viszont fejben mindig megjegyzek valami "dagi" féle jelzőt és magamban mosolygok.

Kapcsolatban sem tudnék soha elképzelni egy túlsúlyossal semmit... és itt nem csak az extrémen kövérekre kell gondolni.

Egyébként engem ez zavar és szeretnék kevésbé előítéletes lenni, de nem tudom miből fakad pontosan ez a gondom.

2013. jún. 3. 16:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
9-es: Engem sem ez éltet :)
2013. jún. 3. 16:27
 12/24 anonim ***** válasza:

Mindenkinek vannak előítéletei. Szerintem Te nem is szólogatsz be keményen, csak lelkiismeret furdalásod van.

Régi sérelmeken kéne túltenned magad, iszonyú nehéz dolog.

2013. jún. 3. 16:32
 13/24 anonim ***** válasza:

nekem is van előítélet bőven, az ember eredendően önző, és mindenki jobb akar lenni a másiknál főleg a férfiak (mi) és ezért leszóljuk azt aki rosszabb sajnos...

genetikailag vagyunk rohadtak mind

2013. jún. 3. 16:53
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem vagyok férfi.
2013. jún. 3. 18:45
 15/24 anonim ***** válasza:
Majdnem írtam egy hasonló kérdést az előbb, de túl durvának tűnt leírva. Én lány vagyok és szintén a hideg kilel a kövér emberektől, de csak ha ismeretlen. Rokonságban vannak eléggé kövérek, 150 kg környékén és őket imádom, fel nem merül bennem h rosszabbak lennének, mert túlsúlyosak. De az utcán, boltban, buszon ha kövér ember van a környékemen és még fogyatékos is azon nagyon fel tudom húzni magam és szinte vágyom rá, hogy valamit csináljon amiért jogosan be tudok szólni neki. Engem az idegesít bennük a legjobban - nem érdekel ki mit ért el az életben, előttem áll és kövér - hogy olyan szerencsétlenek. Nekem jön a boltban (én 49 kiló vagyok, elég pici), a buszon beül két helyre, mintha az neki járna mert kétszer akkora a feneke. Tisztelet a kivételnek, de nekem ezek maradtak meg a kövér emberekről. Van valami a viselkedésükben, amitől azt érzem, hogy felsőbbrendűek. De ez csak az ismeretlenekkel van így. Nem ez a szűrőm, nem írok le egyből valakit, csak mert kövérebb, de nagyon sok komplexusos, negatív kisugárzású kövér emberrel találkoztam és az alakult ki bennem.
2013. jún. 5. 19:00
 16/24 anonim válasza:
Több embernél is megfigyeltem már ezt, létezik valamiféle ösztönös gyűlölet a kövérek iránt, jópár emberben megvan, csak a legtöbben nem beszének róla, vagy valami álhumánus baromsággal elfedik. Például az unokanővérem, aki egy légynek se tudna ártani, csendes és szerény, de egyszer elmesélte, legbelül mennyire is utálja a dagadtakat, undorodik tőlül... és mondom, nagyon sokakban megvan ez a gyűlölet, csak elfojtva... ez ösztön... az evolúciót pedig nem lehet kérdőre vonni, megválltoztatni pedig parasztvakítás, és már-már lehetetlen...
2013. jún. 5. 22:51
 17/24 anonim ***** válasza:

Szia,nyílván komplexusaid vannak,nem vagy rendben önmagaddal szerintem,különben nem érdekelne,hogy mások hogyan néznek ki.

Pontosan miért zavar ha valaki túlsúlyos? Miért érzed ,hogy jobb vagy nála? Miben vagy jobb? Lehet,hogy az zavar,hogy vannak akik túlsúlyosan is jól érzik magukat, mizözben te a normális a testsúlyoddal sem tudod elfogadni önmagad. Vagy egyszerűen csak leragadtál a külsőségeknél,a felszínen. Csak a kövér emberekkel kapcsolatban vannak előítéleteid?

Nézd,az hogy felismerted,hogy ez így nem jó már félsiker.Az,hogy tudsz-e rajta változtatni már csakis rajtad múlik.

2013. jún. 8. 22:27
 18/24 anonim ***** válasza:

Én erre annyit írhatok,hogy ez van.

Mindenkiben van előitélet...

Viszont miért gondolod magadnak jobbnak egy kövérnél?

Nekem semmi bajom a kövérekkel.

Barátnőből is szeretem ha teltebbek az idomok,de ugyanúgy szeretem a deszkákat is is.Tudod érett emberek ezt már tudják hogy nem minden a kinézet,de a Te dolgod hogy mit gondolsz.Mellesleg ha odamész valakihez és beszólsz ,nem biztos hogy megúszod.

A lényeg:Nem kell itt szemléletet váltanod,mert egyszerű a megoldás.Ha valami nem tetszik ,akkor ne nézz oda!

Mellesleg a kutyák játszanak csontokkal! :)

2013. jún. 30. 16:12
 19/24 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok ezzel. Nálam azért van így mert eddig csak olyan nagyon kövér/nem annyira kövér embereket ismertem akik mindig csak panaszkodtak hogy 'úgy utálom hogy ilyen kövér vagyok! Utálom magam! Gusztustalan vagyok!' Aztán befaltak egy normális ember heti kaka adagját. Ez idegesít! Mondják, panaszkodnak de nem tesznek semmit csak még mélyebbre sűllyednek! Talán azért is idegesít ez de kicsit azért is sajnálom őket merz én is kövér voltam. De az Isten Szerelmére! Én meg tudtam változni. Akkor ők miért nem. Mert nem akarják annyira. És megint felidegesítettem magam. Lehet, Kérdező hogy téged is ez idegesít. Hogy csak mondjak mit akarnak de nem tesznek érte. Tiszelet a kivételnek!:)
2013. jún. 30. 20:51
 20/24 anonim ***** válasza:
*kaja.... bocs:D
2013. jún. 30. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!