Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti is féltek a megöregedéstől?

Ti is féltek a megöregedéstől?

Figyelt kérdés
Én nagyon... 19 éves lány vagyok, teljesen ráhajtottam az eddigi életem során a tanulásra, soha nem éltem szerelmi életet vagy hasonlót. Most egyetemre szeretnék menni külföldre, ott meg teljesen egyedül leszek, és szintén csak a tanulás. Mire elvégzem a sulit, leszek kb 24-25 éves. Belegondolva, annyira öregnek érezném magam a többi fiatalabb lányhoz képest, úgy gondolom sok pasi inkább a fiatalabbakat keresi, vagy rosszul gondolom? Attól félek, hogy ennyi idősen nem lesz már időm szórakozni, ismerkedni, lazábban kapcsolatot találni, mert ebben a korban szerintem az ember már megkomolyodik. Kiakarom használni a fiatal korom, de úgy érzem, nekem egy jó darabig nem kell párkapcsolat, félek, hogy "kifutok az időből". Mit gondoltok erről?
2013. máj. 31. 22:01
1 2
 11/17 anonim válasza:
engem ez nem érdekel egyáltalán, úgyis ki fogom nyírni magam hamarosan. és most nem sajnáltatom magam, csak válaszolok a kérdésedre 22F
2013. máj. 31. 22:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Én már nem félek, mert elment mellettem az élet, itt vagyok már vén 26 éves férfiként és még sosem volt kapcsolatom, és most már nem is valószínű, hogy valaha is lesz.
2013. máj. 31. 22:11
 13/17 anonim válasza:
Én nem félek, amilyen életmódot most élek, az 50.-et már nem fogom elérni :D
2013. máj. 31. 22:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Igen, nekem szabályosan öregedésfóbiám van. :/
2013. máj. 31. 22:13
 15/17 A kérdező kommentje:
örülök, hogy nem vélekedek erről a dologról egyedül... gondoltam már rá én is, hogy a helyes megoldás az lenne, ha megtalálnám a tanulás, és a szociális életem közti egyensúlyt. Hát az egyetemi bulikról nem tudok véleményt alkotni, mert orvosira készülök... legjobb esetben is 5-6 év alatt végzek.
2013. máj. 31. 22:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Rettegek!

A gyerekkor marha gyorsan eltelt, 18 éves vagyok és még nem vtak barátaim, bnőm. Nem vtam még 1 igazi bulin se és sajnos egyetemre se tudok menni, dolgoznom kell mihamarabb tudok. Nagykorú lettem és még semmit se csináltam. :(

2013. jún. 1. 00:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mielőtt elkezdesz parázni az öregedésen, miért nem próbálod ki? Mi alapján formálsz véleményt? Mi alapján gondolod, hogy megöregedni ill. öregnek lenni olyan vacak dolog? A Te fejedben lévő elképzelés az öregségről, nos, Te annak tartalmától és minőségétől félsz. Biztos, hogy ennek a képnek és a valóságnak van köze egymáshoz?

De vázolok egyéb lehetőségeket is. Csak hogy lásd, szabad ember vagy, van miből választani. A fiatalkori meghalásra gondoltál már? (Nem ajánlom, de mindenképp vedd figyelembe, ha az megöregedést olyan taszítónak találod.) Egy autóbaleset eloszlathatja összes aggodalmad az öregedéssel kapcsolatban -ööö, tényleg ezt akarod?

Hadd hívjam fel a figyelmed néhány ellentmondásra a kérdésedben. Te írod: "Most egyetemre szeretnék menni külföldre, ott meg teljesen egyedül leszek, és szintén csak a tanulás." Amíg Te az egyetemen vagy -egyedül? Akkor ki is fog Téged tanítani?- addig a többieket hazaküldik? Elbújnak? Lesz egy egyszemélyes egyetem csak a Te kedvedért?

Ezt írod még: "Attól félek, hogy ennyi idősen nem lesz már időm szórakozni, ismerkedni, lazábban kapcsolatot találni, mert ebben a korban szerintem az ember már megkomolyodik." Ha a megkomolyodástól félsz, akkor az nem fog megtörténni Veled, nyugi. Vannak, aki alkatilag alkalmatlanok rá, hogy felelősen, éretten, összefüggésekben gondolkodjanak. De hála az Égnek nem is kötelező. Ha nem komolyodsz meg, nem kérheti számon senki rajtad.

És a legnagyobb tévedésed: "Belegondolva, annyira öregnek érezném magam a többi fiatalabb lányhoz képest, úgy gondolom sok pasi inkább a fiatalabbakat keresi, vagy rosszul gondolom?" A nőiség kb. 30 éves életkornál kezdődik. Te -bocs, nem bántásképp mondom- evvel a véleményeddel, amin a kérdésed alapul, gyerek vagy még. Szóval ne a korral járó érettségtől félj, hanem inkább attól, hogy sose jön meg az eszed.

A leveledből kitűnik, hogy nehezen priorálod a vágyaidat és a tennivalódat. Olyasmin aggódsz, ami egy természetes dolog, Neked egy fikarcnyi energiabefektetésedbe se kerül, mondhatni az élet része. Tényleg olyan félelmetes?

Jó morfondírozást kívánok.

Üdv R.

2013. jún. 5. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!