Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha olyan választás elé kénysze...

Ha olyan választás elé kényszerítenének, hogy öld meg a megkínzott testvéredet vagy téged ölnek meg, hogy döntenél?

Figyelt kérdés
A kérdés szélsőséges, de megtörtént eset az alapja. Webber írt egy gyászmisét apja emlékére, ez a Requiem, és ennek megírásában közrejátszott egy akkoriban közölt hír is egy testvérpárról, akik ilyen helyzetbe kényszerültek.
2009. okt. 5. 11:43
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Inkàbb engem öljenek meg, a testvéreimért bàrmit oda adnék!
2009. okt. 5. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Kemény döntés. Attól is függ, hogy mennyire kínozták meg a tesómat, fel tud-e épülni, tud-e teljes életet élni? Mindenképpen megkérdezném, hogy ő mit gondol. Én úgy gondolom, hogy ha engem kínoztak volna meg, akkor szívesebben választanám a halált mint a fájdalmas életet... De minden ember más, ezért kell megkérdezni.

Másrészt meg ha a halált választaná, meg tudnám-e tenni? Nem biztos. Meg a tesóm nem akarná, hogy gyilkos legyek... Nincs helyes válasz erre, csak töprengeni lehet. Nehéz.

2009. okt. 5. 11:53
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Ja arra nem tértem ki, hogy megmenthetem-e az életem árán. Ha igen, akkor öljenek meg :)
2009. okt. 5. 11:54
 4/10 A kérdező kommentje:

Én nem olvastam azt a történetet, ami Webberre ekkora hatással volt, úgyhogy részleteket nem tudok, de itt egy rövid cikk:

[link]

Mi a kórussal néhány énekeljük a Requiemből a Pie Jesu-t, és amikor elkezdtük megtanulni, a kórusvezetőnk úgy kezdte, hogy elmondta röviden a mű születésének a hátterét.

2009. okt. 5. 12:05
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Én nem tudnám megölni a testvéremet,nem tudnék utána avval a tudattal élni,hogy gyilkos vagyok,és ha ő életben maradhatna az én halálom által,akkor inkább meghalnék!!De a történet tényleg megrázó,és elgondolkodtató,hogy az öccse végül is miért döntött úgy,hogy megöli a nővérét.
2009. okt. 5. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem rég volt egy kérdés,h kit ölnél meg ha megtehetnéd...én senkit se lennék képes megölni, hiába utálom, nemhogy a saját testvéremet...:S
2009. okt. 5. 13:00
 7/10 A kérdező kommentje:
13:00 - Igen, tudom, melyik kérdésre gondolsz, de ennek a kérdésnek valós alapja van és nem lehetőség, hanem egy kényszer.
2009. okt. 5. 13:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira megkínozták, hogy könyörög a halálért, megtenném érte, de teljesen össze lennék törve. Ha egy kicsi esélyt látnék arra, hogy boldog lehet még, akkor inkább meghalnék érte.

De az milyen lehet neki, hogy megkínozták, alig él, teljesen depressziós, erre a szeme láttára megölik a testvérét, valamilyen szinten miatta. Na ezzel ő hogy tudna tovább élni?

2009. okt. 5. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:
95%
Megölném.
2009. okt. 5. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:
azt mondanám, oké, megölném a testvérem, de adjatok már egy stukkert! és a stukkerrel addig irtanám az ellent, ameddig le nem lőnek. bár ha mérgeznem kellene, akkor azt nehezebben tudnám az ellenfelek ellen fordítani, azt magamnak adnám be inkább, mit testvéremnek.
2009. okt. 5. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!