Ha olyan választás elé kényszerítenének, hogy öld meg a megkínzott testvéredet vagy téged ölnek meg, hogy döntenél?
Kemény döntés. Attól is függ, hogy mennyire kínozták meg a tesómat, fel tud-e épülni, tud-e teljes életet élni? Mindenképpen megkérdezném, hogy ő mit gondol. Én úgy gondolom, hogy ha engem kínoztak volna meg, akkor szívesebben választanám a halált mint a fájdalmas életet... De minden ember más, ezért kell megkérdezni.
Másrészt meg ha a halált választaná, meg tudnám-e tenni? Nem biztos. Meg a tesóm nem akarná, hogy gyilkos legyek... Nincs helyes válasz erre, csak töprengeni lehet. Nehéz.
Én nem olvastam azt a történetet, ami Webberre ekkora hatással volt, úgyhogy részleteket nem tudok, de itt egy rövid cikk:
Mi a kórussal néhány énekeljük a Requiemből a Pie Jesu-t, és amikor elkezdtük megtanulni, a kórusvezetőnk úgy kezdte, hogy elmondta röviden a mű születésének a hátterét.
Ha annyira megkínozták, hogy könyörög a halálért, megtenném érte, de teljesen össze lennék törve. Ha egy kicsi esélyt látnék arra, hogy boldog lehet még, akkor inkább meghalnék érte.
De az milyen lehet neki, hogy megkínozták, alig él, teljesen depressziós, erre a szeme láttára megölik a testvérét, valamilyen szinten miatta. Na ezzel ő hogy tudna tovább élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!