Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szörnyen lámpalázas vagyok és...

Szörnyen lámpalázas vagyok és úgy alakult, hogy a tanév végén szerepelnem is kell, legalább 300 ember előtt. Már most tartok tőle. Mit tegyek, hogy ne remegjen a hangom és a testem, hogyan lehetek még abban a szituációban is határozott?

Figyelt kérdés

A ballagásomról van szó.Tartottam tőle,hogy rám is szerepet osztanak,viszont most már mindegy,inkább azon töröm magam akkor már,hogy menjen.Csupán egy mondatról van szó,de tavaly is leblokkoltam.Mint kiderült - utólag -,az emberek nem is igazán vették észre,már el is felejtették.Én mégis szörnyen parázok.Mikor kisebb voltam izgultam ugyan,viszont nem ennyire.Volt egy kis heves szívdobogás,de ennyi.Most viszont szabályosan rosszul vagyok,légszomjjal küzdök...újonnan pedig már remegek is,ráadásul ott az a kellemetlen érzés,hogy „basszus,mindenki téged néz,azt várják,mikor rontod el”. Hogyan kontrollálhatom magam?Hogyan legyek magabiztos fellépésű?Ti hogyan oldjátok meg,van erre valami jó tippetek?Valahogy muszáj lesz lenyugtatnom magam...

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm! :)

2013. máj. 19. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Tolj be előtte 1-2 felest, az segíteni fog átvészelni az eseményt.
2013. máj. 19. 16:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Na,kösz a tippet... :'D
2013. máj. 19. 18:11
 3/6 Booo96 válasza:
Minden nap a tükör előtt mond el egyszer-kétszer a szöveget. Eközben nézz a tükörbe és gondolja arra hogy mindenki téged néz. Végy egy mély levegőt, és gondolj arra, de csak arra hogy ez a TE pillanatod. Legyen önbizalmad, semmivel sem vagy kevesebb mint az a 300 ember aki nézni fog téged. Nem kell tartanod tőle. Sikerülni fog !
2013. máj. 25. 21:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet és a biztatást.Megfogadom a tanácsod,nekiállok gyakorolni,szöveget mondogatni. :)Ment a zöld pacsi!
2013. máj. 26. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 8. év végén 3 soros versembe sültem bele az egész tanári kar előtt... De előtte meg oldalakat tanultam színdarabokhoz, 30+ versszakos verseket vágtam be. Ez teljesen kiszámíthatatlan. Én azt tanácsolom, lazulj el és vedd bulira az egészet. Mert mi lesz, ha elrontod? Semmi. Ne legyél görcsös. De az alkohol tényleg segít, tapasztalat. Csak túlzásba vinni nem szabad. Sajnos ez is tapasztalat. Idővel, ha sok ilyened lesz kicsit talán jobban hozzászoksz majd, de mint mondtam kiszámíthatatlan, mikor tör rád ez. Kórusfellépéseknél is van, hogy majd meg hülyülök annyira stresszelek, meg van, hogy rutinnak érzem.
2013. máj. 26. 20:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Megpróbálkozom vele.Alkoholt nem hiszem,hogy fogok inni,nem tervezem.Bármennyire is nehéz,megpróbálom majd bulira venni...köszi a tippet,neked is ment a zöld pacsi! :)
2013. máj. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!