Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy bele tudjak...

Mit tegyek, hogy bele tudjak nézni az emberek szemébe?

Figyelt kérdés

A problémám az,hogy nem tudok szemkontaktust tartani az emberekkel. Pl. ha elmegyek a boltba, és fizetek, akkor sokszor rá sem nézek az eladóra. Amikor az utcán megyek és emberek jönnek szembe, nem tudok rájuk nézni ezért ilyenkor elkezdem a járdát bámulni, amíg el nem haladok mellettük. Ami még ennél is rosszabb,hogy ha csak simán megyek az út mellett a járdán és mellettem , az úton kocsik jönnek szembe, akkor elfordítom a fejemet, pedig tudom,hogy pár másodperc alatt elhalad mellettem és valószínűleg nem engem , hanem az utat figyeli. És a legdurvább az egészben,hogy ha fiúk jönnek szembe, akkor vagy a földet bámulom, vagy képes vagyok egy utcával előbb lekanyarodni,hogy ne kelljen elmenni mellettük. Ráadásul tömegközlekedésnél(pl. buszon)felszállás után rögtön a busz elején leülök, mert nem merek elmenni az emberek mellett, nehogy rám bámuljanak. Ez főleg akkor van amikor olyan buszra szállok fel, ahol konkrétan tudom,hogy sok ismerősöm szokott utazni. Eléggé szenvedek ettől az egésztől, szeretnék úgy menni az utcán,hogy nem állandóan arra gondolok,hogy mindenki engem bámul vagy velem foglalkozik.Hogy tudnám ezt az egészet leküzdeni?

22L

2013. máj. 13. 21:52
1 2
 1/11 dani900 ***** válasza:

Ha nem ismered magad eléggé, akkor a másikakat sem fogod.

Tehát, meg kéne ismerned önmagad.

Akkor tudnád, hogy más ugyanezzel van elfoglalva, hogy őróla mit gondolnak, a legtöbben leszarják, hogy mit gondolsz, hogy nézel ki, amikor rájuk nézel, ugyanúgy magukra gondolnak, "vajon, mit gondol az elrontott hajamról, hú, most látja a pattanásom, stb.

Ez nekem is sokáig probléma volt, sosem néztem senki szemébe, de egyszer mondták, hogy azért néznek, mert ha hozzám beszélnek, megadják a tiszteletet, és nem az eget bámulják.

Szóval, ezzel megtiszteled a másikat, mondjuk az eladót, hogy rá nézel, és megköszönöd, vagy megkérded, kell-e apró, és így tovább.

Enélkül nem lesz teljes életed.

Mert a félelmed meggátol.

De, eldöntheted: Te leszel az erősebb, vagy hagyod, hogy a félelmeid legyőzzenek.

2013. máj. 13. 22:03
 2/11 Sparr0w ***** válasza:
Szóval te vagy az a gyönyörű lány akit ha köhécselve-szuszogva-toporogva (hogy idenézz) gúvadt szemekkel bámulok akkor sem hajlandó felvenni a szemkontaktust. Na ezért nehéz a srácok dolga...
2013. máj. 13. 22:21
 3/11 A kérdező kommentje:
:):)
2013. máj. 13. 22:43
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi válaszokat
2013. máj. 13. 22:43
 5/11 Sparr0w ***** válasza:
Látod máris mosolyogsz már csak rá kell nézni valakire, megy ez.
2013. máj. 13. 23:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Én is majdnem mindig ezt teszem...még a barátnőmmel sem tudok úgy beszélni,hogy a szemébe nézek,

ezért azt gondolják sokan,hogy hazudok,

de van amikor semmi gondom sincs evvel és nem érdekel ha más néz,mindenkinek szemébe tudok nézni...

2013. máj. 14. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Én se szeretek belenézni mások szemébe, de különösebben nem zavar. Ha utcán megyek, odaköszönök, de nem kell a szemébe nézni, elég, ha csak felé nézek, ha meg nem kell köszönni, oda se figyelek a járókelőkre, se kocsira, se buszozókra, egyszerűen csak másfele bámulok. Ha eladóhoz kerülök, csak az árut nézem. :)
2013. máj. 14. 20:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát, nem arról van szó,hogy én annyira bámulni akarom az embereket, csak az a baj,hogy én azért nem nézek rájuk mert zavarban vagyok és nem azért mert nem foglalkozom velük, és ez így elég rossz érzés.
2013. máj. 15. 09:34
 9/11 Sparr0w ***** válasza:
Nincs elég önbizalmad talán?
2013. máj. 15. 12:56
 10/11 A kérdező kommentje:
abszolút nincs:( de már próbálok tenni ellene
2013. máj. 15. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!