Mit tegyek, hogy bele tudjak nézni az emberek szemébe?
A problémám az,hogy nem tudok szemkontaktust tartani az emberekkel. Pl. ha elmegyek a boltba, és fizetek, akkor sokszor rá sem nézek az eladóra. Amikor az utcán megyek és emberek jönnek szembe, nem tudok rájuk nézni ezért ilyenkor elkezdem a járdát bámulni, amíg el nem haladok mellettük. Ami még ennél is rosszabb,hogy ha csak simán megyek az út mellett a járdán és mellettem , az úton kocsik jönnek szembe, akkor elfordítom a fejemet, pedig tudom,hogy pár másodperc alatt elhalad mellettem és valószínűleg nem engem , hanem az utat figyeli. És a legdurvább az egészben,hogy ha fiúk jönnek szembe, akkor vagy a földet bámulom, vagy képes vagyok egy utcával előbb lekanyarodni,hogy ne kelljen elmenni mellettük. Ráadásul tömegközlekedésnél(pl. buszon)felszállás után rögtön a busz elején leülök, mert nem merek elmenni az emberek mellett, nehogy rám bámuljanak. Ez főleg akkor van amikor olyan buszra szállok fel, ahol konkrétan tudom,hogy sok ismerősöm szokott utazni. Eléggé szenvedek ettől az egésztől, szeretnék úgy menni az utcán,hogy nem állandóan arra gondolok,hogy mindenki engem bámul vagy velem foglalkozik.Hogy tudnám ezt az egészet leküzdeni?
22L
Ha nem ismered magad eléggé, akkor a másikakat sem fogod.
Tehát, meg kéne ismerned önmagad.
Akkor tudnád, hogy más ugyanezzel van elfoglalva, hogy őróla mit gondolnak, a legtöbben leszarják, hogy mit gondolsz, hogy nézel ki, amikor rájuk nézel, ugyanúgy magukra gondolnak, "vajon, mit gondol az elrontott hajamról, hú, most látja a pattanásom, stb.
Ez nekem is sokáig probléma volt, sosem néztem senki szemébe, de egyszer mondták, hogy azért néznek, mert ha hozzám beszélnek, megadják a tiszteletet, és nem az eget bámulják.
Szóval, ezzel megtiszteled a másikat, mondjuk az eladót, hogy rá nézel, és megköszönöd, vagy megkérded, kell-e apró, és így tovább.
Enélkül nem lesz teljes életed.
Mert a félelmed meggátol.
De, eldöntheted: Te leszel az erősebb, vagy hagyod, hogy a félelmeid legyőzzenek.
Én is majdnem mindig ezt teszem...még a barátnőmmel sem tudok úgy beszélni,hogy a szemébe nézek,
ezért azt gondolják sokan,hogy hazudok,
de van amikor semmi gondom sincs evvel és nem érdekel ha más néz,mindenkinek szemébe tudok nézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!