Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan győzhetném le saját...

Hogyan győzhetném le saját magamat?

Figyelt kérdés
itt nem arra gondolok hogy a klónommal fogok párbajozni, hanem arra hogy például az eszem és a szívem örökös harca, a jóságom és a gonoszságom ingadozó ,,egyensúlya'' tehát közben tényleg olyan vagyok mint a rajzfilmekben hogy oldalt megjelenik az ördög és az angyal énünk és az egyik jóra a másik rosszra sarkal és muszáj dönteni de nehéz... és folyton így vagyok én is :/
2013. máj. 12. 00:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben feldobsz egy érmét, és mire leesik, tudni fogod, melyik oldalának drukkoltál. Közhely, de igaz.
2013. máj. 12. 04:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne legyőzd, hanem fogadd el magadat! Amúgy a vívódásod teljesen természetes, sokakat érint a dolog.

És van egy egyszerű alapelv, amit bevezetve megszabadulhatsz az ambivalenciától.

Nekem az a filozófiám, hogy "élni és élni hagyni".

Tehát mindent szabad, amíg nem ártunk vele, nem várunk többet a másikaktól, mint amit mi is megtennénk, nem teszünk többet a másikakkal, mint amit mi is elviselnénk.

Röviden ennyi, egyfajta igazságosság elve. Hogy ne legyen kettős mérce.

2013. máj. 12. 06:36
 3/3 dani900 ***** válasza:

Meg lehet tanulni együttműködni magaddal.

Ilyenkor, amikor háborúzol, valamelyik feled sérülni fog, ez nem jó, mert, vagy az érzelmi téren kell engedned, vagy racionális téren.

Ha racionálisan megéri valami, de érzelmileg nem, sajnos, általában az észre hallgatnak ilyenkor az emberek, miközben megpróbálják érvekkel megmagyarázni maguknak, hogy miért is jó ez nekik, miközben érzik, hogy nem az, tehát kifogást keresnek önmaguk ellen. Így nem lesz meg a belső béke, és a fejlődést is gátolja.

2013. máj. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!