Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Facebook függő vagyok, mit...

Facebook függő vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Állandóan fent vagyok, ha nem is gépről, akkor telefonról. Ha itthon vagyok, max. másfél-2 órát bírok ki, hogy ne nézzem meg, ha nem vagyok otthon, akár többet is, de amint hazaérek, az az első dolgom, hogy megnézzem. A tanulástól is elvonja a figyelmem, pedig mindig elhatározom, hogy leülök és kikapcsolom a telefonom, de mindig azt hiszem, hogy pont fogok kapni valami fontos üzenetet vagy értesítőt, persze nem így van. Nagyon kevés barátom van, szinte ez az egyetlen kapcsolatom a külvilággal. Egész nap az ismerőseim (főleg lányok) képeit nézegetem, ha valamelyikőjük törli magát, teljesen magamba zuhanok, hogy nem tudom nézegetni a képeit. Ez nagyon beteges, mert én is lány vagyok. Mit tegyek? (Lehet, hogy nem jó kategória, de nem tudtam, hogy hova írjam.)
2013. máj. 11. 00:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Gyik függő vagyok mit tegyek?

Töröld magad, én nem vagyok fent és látod van más.

2013. máj. 11. 00:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Keress magadnak egy hobbit. Ha nem tudod megállni, hogy megnézd a telódat, add oda anyukádnak és jelents ki, hogy 1-2-3 órán át vissza ne adja!

Akaraterő kérdése a dolog.

2013. máj. 11. 00:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt ilyen súlyos a függőségem, de én úgy oldottam meg, hogy töröltem magam. 1,5 éve tiszta vagyok. :D
2013. máj. 11. 00:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, akaraterő kérdése, tudom, de egyszerűen unatkozom. Nem tudok magamnak olyan hobbit találni, amit élvezettel csinálnék. Kiskoromban táncoltam, rajzszakkörre, zeneiskolába jártam, de mindet utáltam és a mai napig így van. Semmi tartalom nincs az életemben.
2013. máj. 11. 00:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Törölni nem akarom magam, mert benne vagyok egy olyan csoporban, amiből nem akarok kimaradni.
2013. máj. 11. 00:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez komoly probléma, sok fiatalon látom ezt a függőséget. Az a baj, hogy bármilyen fiatalkori addikció (függőség) előkészíti a terepet későbbi, veszélyesebb függőségek számára...

A legnagyobb baj, hogy azt írod, igazi kapcsolataid már nincsenek, itt éled meg a "kapcsolatokat".

GRATULÁLOK, hogy felismerted a függőségedet,és néven nevezted. Ez az elsőlépés, a belátás. Már a másodikat is megtetted: ez a segítségkérés. Bár ost csak tőlünk kérsz segítséget,és mi messze vagyunk. Javaslom Neked, hogy keresd meg az iskolapszichológust, vagy ha az nincs, más pszichológust. Mondd el ezt így, ahogy nekünk elmondtad. Gondolom, abban kell majd, hogy segítsen, hogy valódi kapcsolatokat tudj kialakítani. Pillanatnyilag ez nehéz neked, aminek biztos megvannak az okai. Majd megtaláljátok együtt.

Addig is egy praktikus tanács (de ehhez elszántság kell): cseréld le a telefonodat egy nem-okosra, amin nem lehet fb-ozni. Így már csökken az idő.

Sok sikert és légy bátor, tegyél lépéseket! :)

2013. máj. 11. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg tudlak érteni, ugyanis én is pont ugyan ezt csináltam. Minden nap a lány ismerőseim, osztálytársaim képeit nézegettem és irigykedtem rájuk. Nekem se nagyon vannak barátaim, ezért folyamatosan az ő életükkel voltam elfoglalva és nézegettem a bulizós, nyaralós, barátos-barátnős képeiket és irigykedtem. Aztán egyszer csak abbahyagtam, mert rájöttem,hogy ez nagyon rossz nekem, tönkre teszi minden napomat, és elhatároztam,hogy inkább zon leszek,hogy a saját életemet rendbe teszem, hogy ne mások életével legyek állandóan elfoglalva. Nem azt mondom,hogy sikerült, de annyit már elértem,hogy az ismerőseim postjait szinte soha nem nézem vissza, ha fel is megyek facebookra, csak azért,hogy megnézzem,jött-e üzenet vagy értesítő és ezeket sem kell állandóan nézegetni, mert hidd el,hogy megvárnak:) Semmi sem történik, ha pl. 3 nap múlva veszel észre egy üzenetet, nem dől össze a világ. Aki igazán el akar érni, az felhív telefonon, vagy türelmesen megvárja, amíg válaszolsz, mert megérti,hogy te nem azzal töltöd az egész napod,hogy a facebook előtt ülsz és várod,hogy jöjjenek az üzenetek(még ha így is csinálod most:))

Nincs neked szükséged a facebookra, főleg, ha tényleg ennyire kevés barátod van. Azt írod,hogy ez az egyetlen kapcsolatod a külvilággal, de legalább szoktál beszélgetni , vagy tartani valakivel a kapcsolatot? Mert ha nem akkor teljesen felesleges állandóan nézegetned. Virtuális barátok helyett, inkább meg kéne próbálni emberek közé járni, tudom,hogy nehéz , én is ezzel küzdök, de mindenképpen meg kell próbálni, mert kellenek az emberi kapcsolatok.

2013. máj. 13. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is az vagyok/voltam és elég gyenge akarat erejű ember vagyok, vagyis nem tudok csak úgy hipp-hopp, letenni valamiről, kell egy kis motiváció is hozzá:D

Bár nem vagyok annyira veszélyesen függő, bár barátaim nem igen vannak, van pár hobbim mellette s álmaim, céljaim is, amiknek eléggé utjában áll ez a facebook, ami ráadásul semmire sem jó, mert legtöbbszőr semmit sem csinálok rajta, bár van sok izgis művészi cucc a világ minden részéről, ami vonz, de amikor mások mindennapi bejegyzéseit/nyavalygásait olvasom, s képeit nézegetem, az eléggé púp a hátamon, MÉGIS csinálom.. de leszokóban vagyok, amit úgy kezdtem, hogy leírtam magamnak (naplószerűen), fekete-fehéren hogy mennyire haszontalan nekem ez a facebook, és milyen negatív hatásai vannak, és mennyire jó lehetne nélküle, meg hogy milyen piti-okok miatt vagyok rajta olyan gyakran, utána meg csak igyekeztem mellőzni.

2013. máj. 15. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!