Aki kb 1-2 év után otthagyta az egyetemet, annak mennyire rossz érzés hogy ennyi időt elpazarolt?
Én pl most vagyok úgy hogy 2 év eltelt és nem tudom befejezni. Már arra rájöttem hogy haszna ennek a szaknak nincs. De mégis olyan rossz érzés hogy most 2 évet elpazaroltam az életemből, semmivel többre nem jutottam mint 2 éve, még mindig nem találtam munkát, barátokat se nagyon. Szóval csak két évig úgy elvoltam. És sajnos nagyon kevés jó dolog történt ezalatt az idő alatt.
Amúgy nem csak az én hibám hogy ez így alakult. Ezenkívül amúgy is kellett otthonra a hallgatói jogviszony. Tanulás szempontjából pedig én megpróbáltam de már egyre rosszabbul megy.
Nekem azzal nincs semmi bajom, hogy kidobtam 2 évet, sokkal inkább azzal, hogy most nem tudom mi legyen, hogyan tovább, mit tanuljak... :/
Nekem is hasonlóan telt ez az időszak... se barátok, se semmi. A szak nem egy ilyen "kitörölheted vele a segged" szak volt, de nagyon nem tetszett, úgyhogy motiváció nélkül már a tanulás sem ment, ezért 1,5 év után hagytam abba most télen :/
Nekem azért baj ez az elvesztegetett két év, mert akkor talán dolgozhattam volna és pénzt kerestem volna, meg talán minden más jobb és értelmesebb lett volna.
Hogy hogyan tovább: én állást keresek mert már túl sokat jártam iskolába.
"Már arra rájöttem hogy haszna ennek a szaknak nincs."
nézd másfelől. pont az a jó ha otthagyod végre. semmi értelme nincs a diplomának manapság, csak nyelvvizsgának, aztán irány külföld. vagy tanulj mérnöknek, informatikusnak, annak van még értelme.
állást nem fogsz tlaálni tapasztalat nélkül megfelelő végzettség és gyakorlat nélkül.
tehát ha még van lehetőséged gyorstalpaló német középfokúra, vagy esetleg angolra, és van 250e ft tartalékod, keress külföldi állást. kivisznek, mident lezsíroznak, havi 350 körül fogsz keresni, amiből durván 100at mindn hónapban félrerakhatsz.
csak akkor maradj ebben az országban, ha mérnök vagy, informatikus, vagy van protekciód, különben legalább 8 hónapig nem tlaálsz állást.
nyelvvizsgám már van, sőt még technikusim is, sőt az alapdiploma is megvan (persze ez utóbbi semmit sem ér)
úgyhogy technikusival keresgélek.
külföldre sajnos még nem tudnék menni mert nincs meg az a kezdő tőke, és ismerős sincs akivel mehetnék.
gépészetből van technikusim, az keresett szak,
nagyon nekigyúrom magamat az álláskeresésnek
de az a baj hogy külföldre is nehéz kijutni,
másik nyelv megtanulására most nincs pénzem, meg kedvem se nagyon
úgy tudom a technikusihoz is min 1-2 év tapasztalatot várnak el mostanában. azzal hová tudsz elhelyezkedni? karbantartónak meg ilyenek? oda is kell tapasztalat. :)
hiába állsz neki a munkakeresésnek, a mai fitalok 1/3a tartósan munkanélküli. azért sem tud elehlyezkedni mert nincs tapasztalata. talán startkártyával próbálkozhatsz, de tapasztalat nélkül sehová sem kellesz, mert ott vannak a munkanélküli 5-10 éves tapsztalatú szakemberek.
külföldre 240Et ajábnlanak kezdőtőkének, abból fizetni lehet az első hónap szállást kaját stb, aztán már úgyis dől a lé.
ha itthon maradsz csak szorul a hurok. általában 1 év a munkakeresési idő, de ismerek olyanokat, akik 1.5 év után találtak munkát, vagy 2 éve munkanéküliek. egyetemisták.
tudom hogy hosszú idő munkát keresni meg munkatapasztalat kell
de hát mégis mit tehetnék, ezalatt a két év alatt is félig meddig keresgéltem állást, meg már úgy nagyjából van képem arról hogyan kell találni, meg a netes álláshirdetések semmit nem érnek, mert a tényleges állások nagy részét meg sem hirdetik.
szóval a kitartó keresgélésen meg jelentkezésen kívül nem tudom mi mást tehetnék. külföldre még tényleg nem szeretnék/tudnék menni
erről az egész helyzetről nem tehetnek semmit az olyanok mint én
de valahogy csak el kell kezdeni az életet, úgyhogy ha más nem lesz addig elvállalok mindenféle akár wc pucoló munkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!