6 éve tanulok németet és ismét nem sikerült egy alap nyelvvizsga. Valaki nem tud egy jó módszert, hogyan csináljam meg? Mellesleg tanári diplomám van. De ez a német nem megy.
"Halkan megjegyzem, hogy én 12 évig "tanultam", sosem érdekelt, és tudom, hogy ez a fő gond, de fél évig kint voltam Bécsben, és úgy sem ment, bár már megértem, a fontosabb dolgokat.
Az a helyzet, hogy ráadásul nem is szeretem, "
Akkor min csodálkozol? Elhangzott a két legfontosabb dolog: nem szereted és nem érdekel. Így senki se tud egy nyelvet megtanulni.
Köszönöm,de sajnos Nyíregyházán lakom...most megpróbálok valami új módszert,hátha az bejön,filmek felirattal stb.:)
Az Eduverzumot kezdtem nem rég,online nyelvtanulás,talán ezzel jobban fog menni...
Amúgy nem 6 éve heti 2 órában tanulok!
5 évig csak hetente 1-2x vettem elő a német könyveket.Igazából 1 éve tanulok napi 2 órát németül.
De így is nehezen megy.Most átálltam napi 4 óra tanulásra.Így remélem menni fog.
Így már értem. Jó, hát a heti egy-két alkalom, az valóban nem sok mindenre jó.
Tudod, én németet általánosban kezdtem, de mellette angolt is tanultam magánban. Mindkettő ment, de a német egyáltalán nem érdekelt, nem szerettem, és nem is tanultam. Ennek ellenére mindig hoztam egy 4-est, 5-öst, de szerintem talán csak a követelmény nem volt túl szigorú. Középiskolában aztán újrakezdtem, és teljesen beleszerettem. Most már ott tartok, hogy tavaly OKTV-ztem belőle, egyetemen pedig német szakirányba mentem.
Azt tudom felajánlani, hogy ha van kedved, beszélgethetünk skype-on, ahol tudnánk pár tippet adni. Már ha téged nem zavar, hogy én csak 20 éves vagyok:) Viszont a nyelvérzékem nagyon jó, mindkét nyelvvel versenyeket nyertem. Tudni kell azt is rólam, hogy szerelmes vagyok a nyelvtanba és a nyelvészetbe :D Amikor egy nyelvről olvasok, mindig a nyelvtanja érdekel. És vannak egyéni módszereim is, amik szerintem megkönnyítik a német tanulását. Szerintem tudnék segíteni. S végül, ismerem a világ legjobb némettanárát, úgyhogy ha magánórán gondolkodnál, tippet is tudok adni. Ha esetleg érdekel, írj privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!