6 éve tanulok németet és ismét nem sikerült egy alap nyelvvizsga. Valaki nem tud egy jó módszert, hogyan csináljam meg? Mellesleg tanári diplomám van. De ez a német nem megy.
1 hónapot voltam Németországban csak németek között.
Több tanárhoz is jártam ,de semmi előrehaladás.Na,egy kevés.
Az angolon is gondolkoztam,lehet az könnyebb lenne,mert ez a német nagyon nem megy...
Nem értem valaki hogy tud egy alapot letenni 1-2 hónap után??Hogy tanulnak?
Na erre én is kíváncsi lennék, már addig jutottam, hogy egyszerűen képtelenség a németet megtanulni.
Halkan megjegyzem, hogy én 12 évig "tanultam", sosem érdekelt, és tudom, hogy ez a fő gond, de fél évig kint voltam Bécsben, és úgy sem ment, bár már megértem, a fontosabb dolgokat.
Az a helyzet, hogy ráadásul nem is szeretem, egyáltalán, de muszály lenne, ha jobb munkát szeretnék.
Naja, az a baj, hogy igazából tudom is, hogy ezért nem megy, úgyhogy úgysem tudtok segíteni, meg kell próbálni mondjuk az angolt, és a kérdezőnek is ezt ajánlom.
Ha nincs igazi motiváció, úgysem fog menni.
Akkor ezek szerint nem csak én járok ebben a cipőben....
Mástól is hallottam. hogy 10-12 év tanulás után sem ment a német.
Lehet tényleg váltani kell.
De a 8. osztályostól megkérdezném, te hogy csináltad?Napi hány órát tanultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!