Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan győzhetem le a féltéken...

Hogyan győzhetem le a féltékenységemet?

Figyelt kérdés
Először is, 17/L vagyok. Az egész ott kezdődött, hogy igazából nincsenek igazi barátaim, a suliban egyáltalán nem beszélek semkivel. Mindig is próbálkoztam, beszéltem emberekkel de a végén soha nem tudtam összebarátkozni senkivel. Ezért szerintem egy kicsit önző vagyok néha és ki akarom sajátítani magamnak az embereket, akik mégis kedvelnek. Tudom, hogy ez nem jó, igyekszem változtatni rajta de elég nehéz. Most az a helyzet, hogy van 1 internetes ismerősöm, akivel bármit meg tudok beszélni, mintha a legjobb barátom lenne. Am 1 másik országban lakik. Sokan mondják hogy az ilyen netes dolgokat ne vegyem komolyan, de igazából ő az aki annyira komolyan veszi ezt az egészet, legalábbis nekem ez jön le. Azt mondta hogy én vagyok az egyetlen igazi barátja meg ilyenek. Előttem volt egy másik ilyen legjobb barátja, vele is ugyanilyen internetes kapcsolata volt. Azt mondta, soha nem lesznek újra barátok mert összevesztek. Most megint beszélnek, órákig, és ez engem zavar, irigy vagyok a barátságukra. Azt hiszem hogy ő most jobb baràtja mint én, holott valószínűleg ez nem így van, mert igenis mondta hogy fontos vagyok neki és engem sem akar elveszíteni. Tudom, hogy nem kellene így éreznem, én is utálom azt hogy rosszul érzem magam emiatt meg nem is akarok megbántani senkit, de ezt érzem és nem rudom mit tegyek. :(

2013. ápr. 27. 00:47
 1/4 A kérdező kommentje:
*tudom
2013. ápr. 27. 00:49
 2/4 dani900 ***** válasza:
100%

A féltékenység mindig az önbizalomhiányból fakad.

Neked magaddal kéne kezdened a megismerkedést, és felismerni a hibáidat, majd megoldásokat keresni.

Fejlesztheted az önismereted, pl ilyen jellegű könyvek olvasásával, vagy vannak önismereti kurzusok, csoportok, ahol szakember segít ebben.

2013. ápr. 27. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Internetes kapcsolat az nem kapcsolat.Gondolj bele ha találkozol személyesen vele akkor nem tudsz entert nyomni a beszélgetések végén :)

Én is csináltam ezt,több csajjal is,tudod egy idő után kiég az ember amúgyis,mert ti csajok is olyanok vagytok hogy igénylitek a személyes kontaktot.Gondolj bele,mennyi jó dolgot lehet csinálni az idő alatt amit a gép elött eltöltesz!Ne legyél kocka csajszi!

A suliban próbálj meg olyan fakultációra elmenni ami érdekel is ott könyebben tudsz barikat szerezni mert akkor már lessz egy közös érdeklődési kör.

Ezt a féltékenységről próbáld meg eltereni a gondolataidat.Neked is lessz még több barinőd,még fiatal vagy,nincs min paráznod!

Üdv!

2013. ápr. 27. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Velem is hasonló (volt) a helyzet, csak a barátnőm a régi barátnőjével találkozni is tudott volna, velem meg persze a távolság miatt nem. Habár a barátjára is féltékeny vagyok, mert sokat találkoznak - a távolság ellenére - velem meg szökőévbe egyszer. Igényelném a többet, de úgy látszik, ő nem. Így próbálok belenyugodni, hogy csak másod/harmadlagos vagyok számára. Nehéz, nehéz, de nem lehetetlen.

Nincs veled semmi baj, talán tényleg kicsit kevesebb az önbizalmad, de bízz benne, és főleg magadban. Ne mérgezze meg ez a kapcsolatotokat.

2013. máj. 1. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!